ČAK NI RAZORNI ZEMLJOTRES NIJE USPEO DA IH SMIRI: Turska vojska i Kurdi nastavljaju svoj RAT, izvršeni novi udari! (VIDEO)

Turski borbeni dron je pogodio vozilo u oblasti koju kontrolišu Sirijske demokratske snage (SDF) u severoistočnoj sirijskoj provinciji Hasaka. Terensko vozilo pogođeno je dok se kretalo putem koji povezuje gradove Kamišli i Kahtanija na severu Hasake.

Novinska agencija Havar, povezana sa SDF-om, nije prijavila žrtve. Međutim, Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu saopštila je da je u napadu dronom ubijen jedan civil, a ranjen komandant bezbednosnih snaga SDF-a. Komandant nije identifikovan.

Turska vojska je od početka godine u više navrata napala položaje i osoblje SDF-a borbenim dronovima i lutajućim municijom. U nedavnom napadu turskog drona navodno je ubijen finansijski zvaničnik takozvane Autonomne administracije Severne i Istočne Sirije.

Turska je prošle godine zapretila SDF-u novom kopnenom operacijom. Ipak, pritisak Sjedinjenih Država, glavnog saveznika grupe, i Rusije primorao je Ankaru da ograniči svoju akciju protiv grupe koju predvode Kurdi na udare bespilotnim letelicama i artiljerijom.

Tenzije između Turske i SDF-a verovatno neće stati u bliskoj budućnosti. Čak ni razorni zemljotres nije bio dovoljan da primora dve strane na deeskalaciju.

Foto: Youtube/Printscreen/ANHA, Profimedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.