ALBUM PLAĆEN NOVCEM GRAĐANA SRBIJE Karleušina „Takita“ građane koštala milion i po evra?

Novi album Jelene Karleuše, na koji smo čekali jedanaest godina, a koji je finansiran od strane državnog Telekoma i novca nas poreznih obaveznika, odnosno građana Srbije, u jednoj rečenici se može opisati kao potpuni kič, imitacija stranih zvezda u pokušaju i po svemu sudeći promocija nasilja.

Slušanje pesme „Takita“, čiji naslov igrom reči može da se tumači i kao „Ta ki*a“ – dovoljno govori o celom albumu koji ima sličan prizvuk, ma o kojoj se pesmi radilo.

– Mm, takita-ta, Takita – volim da lomim ga, Mm-mm, ah-ah, takita – volim kad gruba sam. Ako nisi tri’es tri, me no likey. Nisi znao da sam takita junkie. Mm, ah-ah, mm, ah-ah – glasi tekst pesme s dugo najavljivanog projekta koji je građanima Srbije godinama unazad predstavljan kao „revolucironaran“, „nikad do sada viđen“ i „vanvremenski“.

„Diva“, kako često sebe naziva, objavila je i pesme koje je nazvala „Karlyb*tch“ i „Karlyb*tch 2“.

Spot za prvi deo pesme otvara krupni plan Karleuše sa zelenom maskom s bodljama na glavi, a pevačica potom izgovara sledeće reči:

– Oduvek sam se trudila da budem na pravoj strani. Osporavana, hvaljena, svejedno. U vaš život dovele su me emocije, strast, mašta. Za neke normalna, za neke frik, ali u svemu uvek – alfa – navela je Karleuša.

Karleuša potom počinje da peva, a tekst koji potpisuje Mimi Mercedez nesumnjivo će privući pažnju javnosti.

– Kažu neukus i kič je, sine Karli Božiji bič je, bolje reci kakvog ukusa je sok od moje pi*ke – izgovara Karleuša dok igra, između ostalog, u staklenom kavezu.

Poslednji deo fanove podseća na Madoninu pesmu „Holy Water“, odnosno „Sveta voda“, koju je objavila 2015. godine kao deo albuma „Rebel Heart“, a u kojem izgovara da „čak i Isus voli ukus moje pi*ke“.

Potom je vidimo kako se vozi kolima, a taj kadar kao i celokupna estetika te scene neodoljivo podseća na deo spota Lejdi Gage i Bijonse za pesmu „Telephone“. Na radiju u spotu čujemo i kako reporterka čita vesti o tome da je Karleuša napada i pljunula novinara, što je referenca na incident koji je napravila pre nekoliko godina kada je slomila kameru novinaru Kurira koji ju je fotografisao na grobu njene majke.

Kasnije u spotu Karleuša, u Srbiji koja se još uvek oporavlja od trauma i masovnih pucnjava u maju ove godine, nosi vatreno oružje, puca, a potom prži ljude oko sebe. Za one koji eventualno planiraju da gledaju spot, ovo je triger upozorenje.

Karleuša u želji da bude provokativna, ima i pesmu koja nosi ime „Lucifer“, a tekst pesme glasi – „King Kong ring my pu*sy ding dong, Da poletim, kad uđeš tada vrisnem Bingo, Ugrizi me za jezik, isti nam je lingo, Mnogo vrelo, vrelo dečko imaš posla s ringlom.“

Drugi deo iste pesme donosi stihove: „Probaj sa mnom đavolji seks, Sipaćemo otrove i popiti na eks, Da baciš me na krevet kao keš, Onda snimi sve i okači na net.“

Album finansirao državni Telekom novcem građana Srbije

Karleuša je tokom poslednjih meseci bila na meti kritika zbog toga što je kritikovala građane koji protestuju protiv nasilja, relativizovala masovne pucnjave, a potom gostovala u emisiji „Hit Tvit“, braćeni politiku Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića i rijaliti program. Kritikovala je i glumce i glumice koji su podržali proteste.

U Skupštini je poslanik Đorđe Stanković tada prvi put izneo informacije od tome da će Karleuša dobiti milion evra za svoj novi album od državnog Telekoma, zbog toga što je poslednjih godinu i više dana podržava Srpsku naprednu stranku.

– Jedna Jelena Karleuša dobiće miliona i po evra od „Telekoma“. Dobiće 350 hiljada evra za svoj album, 150 hiljada za druge troškove i milion evra za emisiju koju će imati na Televiziji „Prva“. To će biti neki pandam neke bivše emisije koju je držao Ivan Ivanović na toj televiziji, neke emisije zabavnog karaktera koju u ovom momentu političkog, zabavnog karaktera ima Zoran Kesić – rekao je Stanković reagujući na novi Zakon o elektronskim komunikacijama u Republičkom parlamentu.

Pevačica je, kasnije, tokom gostovanja na televiziji Pink uvredila sve glumce koji podržavaju skup „Srbija protiv nasilja“, ističući da „Telekom finansira sve filmove i serije, te da ne treba da glume i uzimaju pare od države, a onda da protestuju protiv Vučića“. Karleuša je ovim povodom postavila čitavu seriju storija na svoj Instagram, a u jednom od njih indirektno je otkrila da ima istine u tvrdnjama poslanika Đorđa Stankovića da će za svoj album dobiti novac od Telekoma.

U naletu rasprava sa glumicama Karleuša je uvredila Cecu Bojković i Goricu Popović, a u svom odgovoru je i indirektno priznala da je dobila novac od Telekoma, što je potvrda reči poslanika Narodne stranke iz Niša Đorđa Stankovića, koji ju je optužio da sve ovo radi jer će od Telekoma dobiti silan novac.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.