Angelina Topić u finalu Svetskog prvenstva! Evo kada će se boriti za medalju

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Budimpešti, pošto je u kvalifikacijama preskočila 1,92 metra, što je bio dovoljan skok za mesto među 12 najboljih.

Iako je norma bila 1,94 metra, nije ni bilo potrebe da Angelina izlazi na zaletište za ovu visinu, jer i dva centimetra manju visinu nisu preskočile mnoge njene konkurentkinje.

Antelina je iz prve preskočila visine od 1,80, 1,85 i 1,89 metara, a onda je dva puta rušila na 1,92, da bi iz trećeg pokušaja preskočila i faktički je već tada osigurala mesto među 12 najboljih.

Finale Svetskog prvenstva u skoku uvis zakazano je za poslednji dan takmičenja, u nedelju od 20.05 i tada će Angelina pokušati da se domogne medalje u veoma jakoj konkurenciji.

Finale su osim Angeline obezbedile Jaroslava Mahučik, Eleanor Paterson, Lamara Distin, Morgan Lejk, Elena Kuličenko, Vašti Kaningem, Nikola Olisadžers, Irina Gerašenko, Lija Apostolovski, Nedežda Dubovitskaja, Kristina Honsel, Solen Žikel, Naval Meniker i Ela Junila.

Tanjug/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.