Bajden: Amerika pokušava da utvrdi kako je pao avion Jevgenija Prigožina

Predsednik SAD Džozef Bajden saopštio je da američki zvaničnici pokušavaju da precizno utvrde kako je avion Jevgenija Prigožina, vođe ruske paravojne formacije Vagner pao u Rusiji.

Rusija je prethodno kritikovala Bajdena što je pokazao nedostatak iznenađenja na informaciju da je Prigožin poginuo u avionskoj nesreći i upozorila da nije prikladno da Vašington iznosi takve primedbe.

„Ne znam tačno šta se dogodilo, ali nisam iznenađen. U Rusiji se ne dešava gotovo ništa iza čega ne stoji predsednik Putin, ali ne znam dovoljno o ovome”, rekao je ranije Bajden u razgovoru sa novinarima, preneo je Rojters, javlja Tanjug.

Avion Embraer koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg srušio se u sredu uveče u Tverskom regionu, a na spisku putnika nalazio se i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin. Poginulo je svih 10 osoba koje su se nalazile u avionu.

Prigožin (62) je predvodio pobunu protiv ruskog vojnog vrha 23 i 24. juna za koju je Putin rekao da je mogla da preraste u građanski rat, navodi britanska agencija.

EPA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.