Košarkaši Crvene zvezde su poraženi od Albe iz Berlina u dvorani „Aleksandar Nikolić“ (72:87) posle čega su se dodatno udaljili od plasmana u Top 8 fazu takmičenja. Sada će prostor za grešku biti još manji u preostalih devet kola.

Ipak, navijači na društvenim mrežama primetili su novu skandaloznu grešku sudija iz Evrolige u Pioniru. I ona se desila gotovo na identičnom mestu na kojem je Nikola Mirotić gazio aut pri postizanju trojke za produžetak na susretu sa Barselonom.

Ovoga puta veliki previd napravio je sudija iz Litvanije, Jurgis Laurinavičijus. Čovek, koji je bio postavljen idealno, na metar od situacije, nije video da je Maodo Lo gazio aut liniju celom dužinom svoje patike.Iz te akcije pri rezultatu 57:56 za Zvezdu je Lo poentirao, pa je prednost ponovo prešla na stranu Albe, a kasnije je u četvrtoj četvrtini nastavila da raste, tako da se ne može reći da ova odluka nije uticala na konačni rezultat.

Očigledno je da je broj grešaka arbitara u ovoj sezoni Evrolige u žestokom porastu, a reakcije su mlake i uglavnom se svode na to da sudije propuštaju nekoliko utakmica. Deluje da će na leto morati da se napravi malo veći rez.

Foto: Sport Klub / Printscreen

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.