BEZ KRIVICE BRUTALNO PRETUČEN I DRŽE GA U ZATVORU: Dušanu Obrenoviću produžen pritvor na još dva meseca

SRBINU Dušanu Obrenoviću, koji je uhapšen 29 maja ove godine tokom nereda u Zvečanu, Osnovni sud u Prištini, produžio je pritvor na još dva meseca.

Odluku o produžetku pritvora Obrenoviću preneli su prištinski mediji na albanskom jeziku pozivajući se na izvore iz suda, a njegov branilac advokat Predrag Miljković za Novosti ističe da još nije dobio odluku o produžetku pritvora.

Inače, Obrenović je uhapšen sa Radošem Petrovićem iako postoje video dokazi da nisu učestvovali u sukobu sa vojnicima KFOR-a već da su uvučeni u njihov kordon i predati tzv. kosovskoj policiji. Obrenović koji je prvobitno bio u pritvoru u Gnjilanu brutalno je pretučen od strane pripadnika tzv. kosovske policije prilikom hapšenja a posle jednomesečnog pritvora prebačen je u zatvor Visokog rizika u Podujevu gde se i dalje nalazi.O teškim telesnim povredama koje je ovaj mladić zadobio od strane pripadnika tzv. kosovske policije svedočio je i oficir za vezu Beograda u Prištini Dejan Pavićević.

Inače, kako su odmah po njegovom hapšenju preneli mediji na Kosovu i Metohiji, pripadnici tzv. kosovske policije koji su krvnički tukli ovog mladića koji je promenio veru i prešao u pravoslavlje, dobivpi ime Dušan Obrenović, sve vreme su mu tokom batinanja govorili da je to zbog toga što je želeo da postane Srbin.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.