Kako se sumnja, dečak ubica iz Ribnikara je navodno komunicirao sa osobama sa kojima je igrao igrice i pomenuo je zločin.

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) sa nekoliko policija iz regiona istražuje slučaj dečaka (13), koji je 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubio vršnjake i čuvara škole. Postoji sumnja da je dečak ubica preko video-igrica komunicirao sa osobama kojima se navodno poverio da planira stravičan zločin.

Međutim, većina dečakovih sagovornika kojima je navodno otkrio tajnu nije ga shvatila ozbiljno. Do ovih saznanja BIA je, kako nezvanično saznaje Informer, došla nakon veštačenja dečakovog kompjutera.

Otkriveni preko IP adresa

„Osumnjičeni dečak ubica je često igrao veoma nasilne kompjuterske igrice. Jedna od njih je bila i ‘Valorant’. Svaka od tih igrica ima svoj ‘čet rum’, odnosno deo gde igrači međusobno razmenjuju poruke. Stručnjaci iz BIA uspeli su da pronađu sve dečakove prepiske koje je vodio sa saigračima“, navodi Informerov sagovornik i dodaje: „Šok je usledio kada su istražitelji shvatili da je dečak ubica pojedinim sagovornicima u ‘čet rumu’ otvoreno rekao šta planira.“

Kako Informer saznaje od izvora iz istrage, navodno pojedini igrači dečaka nisu shvatali ozbiljno, pa su ga čak provocirali govoreći mu da on nema hrabrosti za takav plan. Agenti BIA su nakon ovih saznanja vrlo brzo došli do IP adresa (jedinstveni broj koji koriste kompjuteri) osoba sa kojima se dečak dopisivao i utvrdili da niko od njih nije iz Srbije.

„Odmah su obaveštene policije država iz regiona iz kojih su dečakovi sagovornici. U toku je istraga koja bi trebalo da utvrdi zbog čega osobe sa kojima se dečak dopisivao nisu prijavile njegove namere, a biće ispitani i igrači koji su ga provocirali“, kaže sagovornik.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.