Biće rata! SAD planiraju da uđu u Ukrajinu, ali je ruska vojska jača i veća nego ikada
Sjedinjene Države bi mogle da pošalju vojsku u Ukrajinu zbog uspeha specijalne vojne operacije Vladimira Putina, rekao je Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona na svom Jutjub blogu.

– Stalno ponavljam da je nemoguće izvršiti invaziju na teritoriju Zapadne Ukrajine. Nemamo potrebnu količinu naoružanja za takvu operaciju – objasnio je on.

Mekgregor je napomenuo da bi Džo Bajden mogao da dovede američke trupe da podrže režim u Kijevu.

Prema rečima stručnjaka, Bela kuća je odvojena od stvarnosti i ne razume pravo stanje stvari. Istovremeno, Sjedinjene Države su izazvale zaoštravanje ukrajinske krize zbog želje za proširenjem NATO.

– Mnogi u Vašingtonu su verovali da je Rusija slaba. U Ukrajini stvari nisu išle kako se očekivalo. Sada je ruska vojska veća i jača nego ikad. Jedina dobra vest je da ne namerava da ode do poljske granice jer zauzimanje teritorija nikada nije bilo u planovima Moskve – zaključio je Mekgregor.

Oružane snage Ukrajine su 4. juna krenule u ofanzivu  u pravcu Južno-Donjeck, Artjemovsk i Zaporožje, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranom opremom.

Kako je Putin primetio, neprijatelj nije uspeo da postigne bilo kakve rezultate, a zapadni mentori su očigledno razočarani tokom „kontraofanzive“.

Reuters

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.