Bivša hotelska radnica objavila snimak koji je zgrozio javnost

Video snimak tiktokerke Džejns Ričard iz Kanade postao je hit na društvenim mrežama nakon što je otkrila ugostiteljske tajne koje je naučila radeći u jednom hotelu.

Prvo je savetovala svoje pratioce da ne leže na prekrivaču koji se nalazi na krevetu, jer se ne pere toliko često koliko posteljina.

„Radila sam u hotelu pre nekoliko godina i želela bih ispričati tajne koje možda niste znali. Većina hotela ne pere prekrivače između smena gostiju u sobi. Grozna stvar je što se to radi samo jednom godišnje – ne ležite na njemu, skinite ga“, upozorava ona.

Džejns takođe preporučuje izbsgavanje pijenja iz čaša koje su na raspolaganju u sobama.

„Gotovo svaka soba koju rezervišete ima flašu vode za piće i čaše. Ne pijte iz njih, jer se ne menjaju sve dok deluju čisto! Naravno, menjaju se ako se vidi da su gosti pili iz njih, ali ako izgledaju kao da ih nisu pipnuli, čekaju sledećeg gosta“, otkrila je Ričard.

Ona takođe ističe da ne bi trebalo hodati bos po tepihu, jer iako se redovno usisava, vrlo retko se dubinski čisti.

Ipak, opisala je i neke pozitivne strane boravka u hotelu.

„Ako imamo slobodnih soba, možemo vas nagradiiti apartmanom ili vam dati bolju sobu bez ikakve naknade. Neki hoteli imaju politiku ‘stopostotnog zadovoljstva’, što znači da ukoliko vam se nešto ne sviđa, kažete menadžeru i dobićete to u svojoj sobi“,  govori u videu.

Njen poslednji savet vezan je za doručak i odnosi se na to da možete zamoliti osoblje da vam pripremi obrok paket, koji možete poneti sa sobom, ako ne stižete na doručak na vreme.

Ispod njenog videa javile su se brojne sobarice koje su ustvrdile da se u njihovim hotelima prekrivači peru, ali ujedno kazale kako znaju za puno hotela u kojima to ne čine redovno.

Video pogledajte OVDE.

Unsplash

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.