BIVŠI FUDBALER NJU KASLA PRONAĐEN MRTAV MEĐU RUŠEVINAMA U TURSKOJ

Fudbaleri i navijači Liverpula i Njukasla odali su počast bivšem igraču Njukasla Kristijanu Atsuu, koji je poginuo u zemljotresu koji se dogodio u Turskoj i Siriji.

Nade da će kraj ipak biti srećan je poslednjih dana bilo sve manje, a sada je potpuno ugašena – iz ruševina je posle dvanaest dana potrage izvučeno telo Kristijana Atsua, fudbalera Hatajspora.

Fudbaler je nestao u noći kada je razorni zemljotres pogodio oblast na jugu Turske.

Za njim se tragalo od prvog dana, porodica se nadala, u medijima su se pojavljivale informacije da je pronađen, iz kluba su obilazili bolnice i tražili ga, ali, nažalost, tačna informacija o njegovoj sudbini je stigla tek dvanaestog dana.

Da je Atsu stradao potvrdio je njegov agent Murat Uzunmehmet.

Telo je pronađeno, kao i njegov telefon, a stvari se još traže – obavestio je na tviteru.

https://twitter.com/MuratUzunmehmet/status/1626808748239888386?s=20: BIVŠI FUDBALER NJU KASLA PRONAĐEN MRTAV MEĐU RUŠEVINAMA U TURSKOJ

Atsu je karijeru započeo u Portu, iz kojeg je otišao u Čelsi, a odatle je posle pozajmica na kraju završio u Njukaslu, za koji je igrao od 2016. do 2021. U Tursku se preselio ove sezone. Bio je reprezentativac Gane, za koju je odigrao 65 utakmica.

Pre početka utakmice između Liverpula i Njukasla fudbaleri, ali i svi ostali prisutni odali su počast preminulom Atsu.

Atsu je noć pre zemljotresa postigao pogodak u 97. minutu za pobedu Hatajspora protiv Kasimpaše. Nakon toga je otišao da igra poker kod prijatelja do 3:30 ujutru i potom se oko 4:00 vratio u stan na devetom spratu zgrade. Zgrada se srušila 20 minuta kasnije u zemljotresu koji je odneo više od 40.000 života.Podsetimo, zemljotres je u noći između petog i šestog februara pogodio regiju oko granice Turske i Sirije.

Foto: Printscreen

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.