BRNABIĆ IZJAVILA ŠTA MISLI O PRETNJAMA VUČIĆU

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da nadležne službe rade na tome ko stoji iza pretnji smrću presedniku Aleksandru Vučiću i pozivanje na nerede.

– Ovo su ljudi koji sebe zovu patriote, a na Dan državnosti su puškom, pozivajući se na svoju državu, gazeći srpsku zastavu krenuli na Vučića. Pitanje je šta je to Vučić učinio ili rekao, da izazove ovako nešto? Ako pričamo o KiM, jedino što je učinio je to da je temu Kosova posle 10 godina vratio na sto. Poslednje što je govorio na temu Kosova u Narodnoj skupštini, bilo je da neće priznati nezavisnost i da je članstvo u UN naša crvena linija. Da li su oni zbog toga izašli na ulice – zapitala je premijerka.

Ona je u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink rekla da su parlamentarne stranke koje su pozivale na linč ustvari te koje su predale sve što se imalo predati, da bi se ulagivali nekome drugom.

– Pustili su albanske teroriste iz zatvora, 2004. pogrom, ništa nisu uradili. Gledali su divljanje nad našim narodom, ništa nisu uradili. 2008. ništa nisu uradili, predsednik pobegao u drugu državu. 2010. u potpunosti iznenadivši sve naše partnere uradili su šta su uradili, preko noći. I 2010. pitanje međunarodnom sudu pravde, i 2011. priznali granice. Da je Vučić želeo da dopusti kapitulaciju, sve što je trebao da radi je da se ne bavi tim pitanjem i da ga ostavi gde su oni. Eto, to su te tri stvari – dodala je Brnabić.

Foto:  TV PINK / SCREENSHOT

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.