Ceca ostaje bez vile na Kipru: Ovo su razlozi zbog kojih joj kiparske vlasti oduzimaju kuću

Velelepna vila Cece Ražnatović u Aja Napi u kojoj porodica uživa u luksuzu i privatnosti u slučaju ratne opasnosti biće pretvrena u sklonište! Zvuči šokantno ali tome svedoči i tabla na ogradi!

– Na svakoj kući na Kipru stoje table kao obaveštenja gde građani u slučaju opasnosti ili napada mogu da se sklone. Na stranu što postoji veliki broj bunkera, skloništa i neke privatne vile koje su građene od čvrstih materijala i imaju podrume predviđene su za spasavanje građana. Jedno takvo obaveštenje nalazi se i na ogradi kuće popularne pevačice – ispričao nam je svojevremeno naš sugrađanin koji dugo godina živi i radi na Kipru.

– Da se razumemo, opasnost da se invazija Turske iz 1974. ponovi su jako male, ali ovo je, za ne daj bože. U slučaju neke opasnosti građani bi bili smešteni u te objekte, samim tim i Cecinu kuću, a država bi regulisala plaćanje računa, vode, struju, hranu… sve je organizovano i spremno. Paketi sa vodom, lekovi… Ranijih godina se vršila procena koja od kuća ispunjava te uslove, merila se kvadratura, materijal, ventilacija, i na kuću koja bi prošla proveru, okačena je ova tabla. Aja Napa je posebno strateški bitna jer je relativno blizu “Zelenoj zoni”, zapravo granici koju kontroliše UN između “slobodnog” i okupiranog dela Kipra – priča izvor i nastavlja:

– I dan danas, Kiprani su obavezni svake godine da se jave u vojsku, da obnove znanje iz rukovanja oružjem i pružanja prve pomoći da pruže da bi mogli da se brane dok ne stigne pomoć iz Grčke. Ne znam da li znate, ali prva zemlja koja je Kipru priskočila u pomoć i poslala namirnice i oružje da se odbrani bila je Jugoslavija. To ovde ljudi ne zaboravljaju i uvek naše ljude od srca prihvataju. Postoje i srpske ulice, a Tito je imao bistu u Nikoziji. Većina autoputeva je projektovana tako da mogu da posluže kao piste za poletanje i sletanje aviona – zaključio je naš izvor.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.