Da li će Jokić igrati na Mundobasketu? Oglasio se Svetislav Pešić

Selektor Srbije Svetislav Pešić i dalje nije siguran da li će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju na Mundobasketu.

Iskusni stručnjak je ovih dana dao intervju za nemački „Zidojče Cajtung“ povodom 30 godina od osvajanja titule evropskog prvaka sa selekcijom Nemačke, što mu je bio prvi veliki uspeh u seniorskoj košarci.

U tom razgovoru, između ostalog, novinar je pitao srpskog trenera i da li će MVP NBA finala i osvajač šampionskog prstena biti deo ekipe na planetarnoj smorti na Filipinima, Indoneziji i u Japanu.

Pešić je poručio da još nije siguran, odnosno da još nije jasno. Potom je dodao da je Nikola jedan od najboljih igrača s kojima je sarađivao u karijeri.

– On je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, njegov veliki kvalitet je i činjenica da je on timski igrač, da ima besprekoran stav, on ima veliku ličnost. Često sam bio u Denveru i to tamo doživeo. Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, on već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili – rekao je Pešić.

Selektor Srbije je takođe poručio da je prvenstveni cilj reprezentacije da izbori mesto na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine.

– Želimo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre. Evropa ima samo dva mesta, a Francuska je kao domaćin Igara sigurna. To znači da verovatno moramo da uđemo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu sveta. Ima mnogo dobrih ekipa – tu su Grčka, Španija, Slovenija. A turnir je težak, dovoljna je jedna loša utakmica i sve je gotovo – poručio je srpski selektor.

Foto: MN Press / Marko Metlaš

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.