DEČACI OD 10 I 13 GODINA TUKLI STARCA DO SMRTI: Jezivi detalji zločina kod Bačke Palanke

PENZIONER Todor Šunjka (75) iz Tovariševa, u opštini Bačka Palanka, preminuo je, ne dolazeći svesti, posle teških povreda koje su mu pre tri meseca nanela dvojica maloletnika od 10 i 13 godina.

Rođaci nesrećnog čoveka ističu da su ga maloletnici ubili, ali da porodica o tome još nije dobila nikakav izveštaj.

– Prebili su ga 14. aprila, na pravoslavni Veliki petak, a na Uskrs je pao u komu i prebačen je na Neurologiju u Novom Sadu. Zadobio je teške povrede glave i pluća. Nismo gubili nadu da će se nekako, ipak, oporaviti, pa smo ga smestili u banju u Melencima. Tamo su mu se pojavile komplikacije na plućima, zbog čega je hitno prevezen u bolnicu u Zrenjaninu, ali mu, nažalost, nije bilo spasa – kaže Dušan Jovanov, bivši direktor škole u Tovariševu.

Porodica Jovanov brinula je o nastradalom penzioneru, jer je on ujak Dušanove supruge, a bio je neoženjen i živeo je sa teško pokretnom starijom sestrom. Radni vek je proveo kao inženjer geologije.

– Pretučen je zato što je maloletnim nasilnicima rekao da nema novca, koji su tražili od njega. Sačekali su ga kad se vraćao iz prodavnice, a jedan od njih, kažu da je to bio mlađi, udario ga je kamenom u glavu. Kad je pao, šutirali su ga po glavi i grudima. Ležao je u lokvi krvi kad su stigli policija i lekari – ispričao je Jovanov.

Meštani pričaju da je pokojni Todor bio miran čovek, koji nikad nikom nije uputio nijednu ružnu reč. O tome koliko je bio dobar, naglašava Jovanov, svedoči to što je sveštenik odbio da naplati uslugu za njegovu sahranu.

Prema saznanjima meštana, dvojica maloletnika, koja su posle prebijanja penzionera još dvaput napala ljude u selu, a starijeg čoveka srušila s bicikla, potiču iz sedmočlane porodice, doseljene nedugo pre zlodela iz Novog Sada.

– Porodica se odselila, ne zna se gde je stariji napasnik, a mlađi je, navodno, smešten u neku ustanovu u Novom Sadu. Sve je to nezvanično, a mi čekamo pismeni izveštaj nadležnih ionstitucija, jer nećemo da prihvatimo da je tek tako ugašen jedan ljudski život – napominje Jovanov.

Z. R. /Novosti

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.