DEČAK KAMENOM UBIO MAČE NA BEŽANIJSKOJ KOSI Stanari se brinuli o životinji, pa je pronašli krvavu: Snimci sa nadzornih kamera otkrili užas

Nemila scena dogodila se u sredu uveče, u beogradskom naselju Bežanijska kosa, kada je devetogodišnji dečak ubio malo mače. Da se ne radi o slučajnosti, već nameri, kao i bezosećajnosti svedoči Lidija Antonić koja se brinula o životinji, nakon što je pogledala snimke kamera od ulaza u zgradu.

Na početku razgovora, Lidija navodi da su dva mačeta, jedno veće i jedno manje, pronašli pre desetak dana.

– To su mačići koje smo mi pronašli, pre možda nepunih deset dana, koje je neko odbacio. Jedno je veće, a jedno je bilo manje, doslovno toliko da staje u jednu šaku. Negovali smo ga svi, nosili smo ga naizmenično uveče da prenoći u toplom, hranili na špric. Deca iz kraja su ga vodili kod veterinara, i u toku su bili naši pregovori gde ćemo ih skloniti tokom zime – započinje priču Lidija.

Kako dodaje, u sredu, krenula je da baci đubre kada je videla povređenu životinju.

Snimak otkrio užas

– Komšinica je u sredu nahranila mače, i ubrzo sam ja sišla da bacim đubre kada sam videla mače kako leži preko činijica sa krvavom njuškicom. Odmah sam ga uhvatila i krenula da trčim kod veterinara, osećala sam mu srce, međutim, dok sam stigla, ono je izdahnulo – uznemireno prepričava sagovornica.

U međuvremenu je naišla i druga komšinica, kaže Lidija, koja je odmah otišla kod komšije iz prizemlja da pogleda kamere koje gledaju ulaz od zgrade.

– Kada je videla snimak, zaprepastila se. Tu je bila mala grupica dece, istog ili sličnog uzrasta do 10 godina. Ja sam deo videla jer nisam imala snage da pogledam kompletan snimak, ali vidi se kako je taj mali devetogodišnji dečak podigao mače, mazio ga, stavio ga na travnatu površinu, uzeo kamen i gađao ga u glavicu. Navodno ga je pre toga i bacio o beton, ali ja to nisam mogla da gledam – navodi potresena žena.

Dečak je nosio dres, po kome su ga deca stanara iz zgrade prepoznala, a jedan od komentara je dodatno uznemirio žitelje Bežanijske kose, ali i roditelje.

„Poznat po tome što ubija golubove i mačiće“

– On je iz drugog naselja, ali ga je jedan od naše dece odmah prepoznao i rekao: „Ma znam ko je, on je poznat po tome što ubija golubove i mačiće“. Ne mogu da poverujem da niko od te druge dece nije reagovao, već su svi samo stajali pored njega i gledali – kaže Lidija.

Naša sagovornica navodi da se kao roditelj ozbiljno zabrinula, jer samo ove godine imamo slučajeve poput Ribnikara, Mladenovca, a od pre nekoliko dana i Nišku Banju.

– Mi smo i policajcima rekli, uplašeni smo i za činjenicu u šta to dete odrasta. Ne mogu da pojmim šta dečiji mozak može smišljeno da učini. Pogledajte šta se dešava, čini mi se svakodnevno, ubistva među decom, najboljim drugarima, vršnjacima. Baš zato što to kreće od najranijeg detinjstva, mi to moramo sprečiti. Ako ti u kući ne možeš da naučiš dete najosnovnije, da ne sme nijednom živom biću tako nešto učiniti, pogotovu ne bespomoćnom. Meni bi kao roditelju, da je ne daj Bože to moje dete učinilo, to bio životni poraz. Ja ne znam kako bih sa tom činjenicom nastavila da živim“ – kaže šokirana žena.

Kako dodaje, komšije su želele odmah da odu kod roditelja deteta, ali su se ipak odlučili da je najbolje prijaviti sve nadležnim organima.

– Ja ne znam kako bismo reagovali da je bilo ko od nas naišao u tom trenutku. Policajci kada su videli, ostali su šokirani. Jedan od njih nije ni želeo da gleda ceo snimak. Nisu mi dali ni da sahranim mače, morali smo da čekamo zoo higijenu. Nekoliko nas, roditelja, dali smo izjavu policiji. Iako smo očekivali da će otići na adresu odmah po prijavi, oni nisu smeli jer im je procedura takva – da se dete ne bi uplašilo zbog uniforme. Kako nam je rečeno sada se čeka dalje postupanje policije, ali i Centra za socijalni rad – zaključuje Lidija.

RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.