DEČAK UBICA MAJCI POSTAVIO JEZIVO PITANJE KADA JU JE JUČE UGLEDAO

Dečak koji je 3. maja ubio vršnjake i čuvara u školi je navodno rekao da misli da mu budućnost „neće biti baš normalna.“

Tokom svedočenja u istrazi protiv svog oca pre dva dana, dečak (13), osumnjičen da je 3. maj počinio masakr u OŠ ‘Vladislav Ribnikar’, odgovarao je na pitanja mirno i staloženo. Rečnik koji je koristio i način na koji je sklapao rečenice, prema rečima ‘Politikinog’ sagovornika bliskog istrazi, ne priliče dečaku tog uzrasta, već nekome mnogo starijem i iskusnijem.

Osim na pitanja koja su se odnosila na to kako je njegov otac čuvao oružje, kako je uspeo da dođe do njega ako je, kako su tvrdili i osumnjičeni V. K. i njegov sin, ono čuvano na posebnom mestu obezbeđenom šiframa, dečak je odgovarao i na pitanja u vezi sa izvršenjem zločina.

Kako nezvanično saznaje Politika, on je porodične odnose u porodici iz koje potiče opisao kao izuzetno dobre, naglašavajući da su se roditelji lepo slagali. Takođe je, rekao da roditelji njega i njegovu sestru nisu ‘ozbiljno kažnjavali’ kada bi napravili neki prekršaj koji su majka i otac smatrali neprimerenim.

Ovakav njegov iskaz, prema nezvaničnim informacijama, biće ‘na proveri’ i sagledavaće se, kako se to i radi, u korelaciji sa ostalim dokazima. Kako otkriva sagovornik, izjava o ‘idiličnim’ porodičnim odnosima izazvala je posebnu pažnju istražnih organa s obzirom na reakciju koju je dečak imao kada ga je, nakon počinjenog masakra, majka prvi put posetila u zdravstvenoj ustanovi u kojoj se nalazi na opservaciji.

„Kada je video majku, dečak joj je postavio pitanje ‘da li je sada zadovoljna‘. Na šta se odnosilo njegovo pitanje i šta je isprovociralo ovakvu njegovu rekaciju još nije utvrđeno“, otkriva sagovornik ‘Politike’.

Dečak je rekao i da mu je trebalo mnogo vremena da otkrije šifru sefa u kojem je njegov otac čuvao oružje, a iz kog je on pucao na decu u OŠ ‘Vladislav Ribnikar’. Odgovarajući na pitanja o tragičnom događaju, dečak je rekao da je najpre napravio spisak sa nekoliko imena đaka koje je planirao da ubije, ali da ga je potom proširio. Posvedočio je da ga je otac vodio u streljanu, ali da mu prvi kontakt sa oružjem nije omogućio on, nego čovek koji je u njoj radio.

Screenshot

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.