DEČAKA UBICU RODITELJI PLANIRALI DA PREBACE U INOSTRANSTVO! Osmislili kako da ga izvedu iz bolnice!

Otac trinaestogodišnjaka koji je u osnovnoj školi na Vračaru ubio devet vršnjaka i čuvara, planirao je navodno da suprugu ovlasti da raspolaže imovinom ali i da da saglasnost da njihovog sina izvede iz zemlje, ali im to nije pošlo za rukom

Majka i otac dečaka (13) koji je u OŠ „Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubio devet vršnjaka i školskog čuvara skovali su pakleni plan da sina izvuku iz zdravstvene ustanove u kojoj je smešten i prebace ga u inostranstvo! Njihovu ideju, međutim, prozreli su pravosudni organi i policija i na vreme sprečili pokušaj da prevare sistem.

Otac dečaka, podsetimo, u pritvoru je od 3. maja i sumnjiči se za teško delo protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je on maloletnog sina obučavao da rukuje vatrenim oružjem tako što ga je vodio u streljački klub u kom je vežbao gađanje, ali i za to da nije obezbedio uslove za bezbedno čuvanje oružja koje je imao u legalnom posedu.

Protiv majke dečaka ubice u toku je pretkrivični postupak, kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo elemenata zanemarivanja i zlostavljanja deteta.

– Otac i majka osmislili su plan da njega u pritvoru poseti notar, kako bi mu potpisao punomoćje da imovinom koja se vodi na njega raspolaže supruga, ali i da joj da ovlašćenje da trinaestogodišnjaka može da izvede iz zemlje. Ovaj njihov plan, sprečen je u poslednjem trenutku, jer su nadležni organi prozreli namere porodici dečaka. Čak i da im je uspelo da se nađe na slobodi, što je malo verovatno u ovom trenutku, dečak ne bi mogao da napusti zemlju – otkriva sagovornik Kurira.

On podseća da trinaestogodišnjak nije krivično odgovoran, ali da je brigu o njemu preuzela jedna bolnička ustanova, u kojoj ga čuva policija. Naš sagovornik objašnjava da je roditeljima ovaj papir overen kod notara bio važan jer je za izalazak maloletnog deteta iz zemlje neophodna saglasnost oba roditelja.

– Najverovatnije, plan im je bio da majka pokuša da dečaka masovnog ubice pokušaju da izvuku iz bolnice. Naime, on je posle zločina u zdravstvenu ustanovu smešten uz saglasnost majke, koja je potpisala. Međutim, majka u svakom trenutku, tu saglasnost može da povuče – dodaje naš sagovornik. Prema njegovim rečima, to ne bi značilo automatsko puštanje ubice iz Ribnikara na slobodu.

Printscreen

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.