Desetogodišnji Lazar K. doživio horor dok je šetao psa: prisustvovao krvoločnom ubistvu

Horor od kojeg se još nije oporavio preživeo je desetogodišnji Lazar K. iz Šapca dok je šetao ljubimicu Lolu. Scenu kada je iz neograđenog dvorišta u komšiluku istrčao mešanac čiji je vlasnik M. L. i malog bišona rastrgao na njegove oči dečak ne može da izbriše iz glave, niko ne uspeva da ga smiri, plače i krivi sebe zbog gubitka kućnog ljubimca.

Vlasnik razjarenog psa se pojavio na licu mesta i nudio da plati za ubijenog psa i kupi novog kojeg dečak izabere, porodica je to odbila.

„Sve se odigralo oko 150 metara od naše kuće, a ispred kuće komšije u Ulici Cara Lazara 101. Dete se mnogo uplašilo, za njega je bilo jako stresno dok je gledao kako se komšijski pas ustremio na našeg i bukvalno ga otresao o asfalt. Bio je tek toliko priseban da jednom prolazniku koji se automobilom zaustavio izdiktira broj mobilnog majke Zore“, priča otac Milan.


Zatekao je sina kako poluukočen stoji pored ograde, fiksiranog pogleda prema kučetu koje je ležalo mrtvo na ulici uz trotoar.

„Pokušavao sam nekako da smirim dete i svašta mi je prolazilo kroz glavu kada sam ga takvog video. Ne znam šta se njemu vrzmalo po glavi, da li se više uplašio jer je taj pas mogao i njega da ujede, možda je mislio da ćemo da ga grdimo ili se potresao što je naš porodični ljubimac nastradao. Sve što se dogodilo je neprijatno i stresno i za odraslog čoveka, a kamoli za desetogodišnaka“, nastavlja Milan i dodaje da je sina odveo kod lekara koji ga je donekle smirio, ali dečak i danas stalno ponavlja kako je za sve samo on kriv i da bi bolje bilo da ga je tuđi pas izujedao umesto što je zadavio njihovog ljubimca.

Kako su otac i sin izjavili komunalnim i saobraćajnim policajcima, koji su sačinili zapisnik, vlasnik razjarenog psa se pojavio na licu mesta i nudio da plati za ubijenog psa i kupi novog kojeg dečak izabere.Kneževići nisu prihvatili ovu ponudu jer Lolu, uz koju su poslednjih osam godina doživeli nebrojene prijatne trenutke i radosti pošto su psi ove rase veseli, razdragani, privrženi, a istovremeno nežni i osetljivi, ne mogu da prežale.

„Bila je član naše porodice, svi smo se sa njom igrali, a najviše sin i ćerka. Obožavala je da gricka kosu, bila je pametno kuče pa se i sveštenik kada dolazi za slavu nije mogao načuditi kako mirno stoji sa decom dok izgovara molitvu“, kaže dečakova majka Zora.

Kneževići očekuju da nesavesni komšija čiji je pas navodno i ranije na ulici napadao ljude i njihove ljubimce bude kažnjen, pa će kada prikupe kompletnu dokumentaciju protiv njega podneti privatnu tužbu.

Foto: Privatna arhiva

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.