Detalji strašne tragedije na Ibru: Braća zajedno otišla u smrt

Tri mladića iz Rožaja koja su poginula sinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Zapravo su braća i najbolji prijatelji, poginuli A. M. (16) i S. M. (16) su braća od strica, dok su poginuli I. D. (16) i teško povređeni F. D. (17), takođe, braća od stričeva.

Podsetimo, nesreća se dogodila prošle noći oko 22.30 sati na magistralnom putu Rožaje- Bać.

„Tinejdžeri su se kobne večeri sreli u jednom kafiću u Rožajama i sjeli su zajedno da popiju piće, smijali su se i družili. U jednom trenutku krenuli su kući u selo pored Rožaja i sjeli u „audi“ smrti. Međutim, kada su bili u blizini svojih domova, jedan od poginulih dobio je navodno poziv od majke koja ga je zamolila da se vrati do grada kako bi joj kupio neke namirnice“, kaže za Kurir mještanin Rožaja i dodaje da su se mladići zatim vratili do grada.

„Mladići su odlučili da se vrate ka marketu i poginuli A. M. je navodno, kako se sumnja prilikom neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sletjeli su u reku Ibar.

Kako navodi mještanin Rožaja, sumnja se da je i poledica koja je bila na putu kumovala nesreći.

„Poledica je danima na putu, a na tom dijelu magistralnog puta nema zaštitne ograde koja bi sprečila vozila da se odmah nađu u rijeci“, kaže sagovornik Kurira i dodaje:

„Rasvjete nema na tom dijelu puta, pa je i to dodatno doprinijelo da mladići slete s puta pravo u hladan Ibar. Prilikom slijetanja sumnja se da su se prevrnuli nekoliko puta, a njihov auto je doletio na nekih 20 metara u provaliju.

Kako navodi izvor upoznat sa slučajem, mladići su bili izuzetno vredni, pošteni, ali je sudbina učinila svoje.

„Dvije kuće su zavijene u crno, velika tuga se nadvila nad Rožajama, i teško će ovo njihove porodice preživjeti“, kaže on.

Foto: Printscreen

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.