DIREKTAN PRENOS NA TV Evo šta radi Putin dok svet bruji o Prigožinovoj smrti (VIDEO)

Jevgenij Prigožin, šef ruske plaćeničke grupe Vagner poginuo je danas u u poslovnom avionu „embraer“ koji se srušio u Tverskoj oblasti u blizini Moskve, pri čemu je poginulo svih 10 ljudi u avionu, preneli su ruski zvaničnici. Kako prenose ruski mediji, avion je kasnije danas trebalo da stigne do Sankt Peterburga.

U trenutku kada svi izveštavaju o pogibiji vođe „Vagnerovaca“ i nekadašnjem Putinovom kuvaru, televizija „Rusija-1“ emituje govor ruskog predsednika koji se obraća na koncertu u čast 80. godišnjice pobede u Kurskoj bici.

Ruski mediji navode i da su tela 8 mrtvih pronađena na mestu pada aviona „embraer“ u Tverskoj oblasti, rečeno je RIA Novostima u hitnim službama.

Rosavijacija, ruska vazduhoplovna vlast, saopštila je da je Prigožin jedan od putnika navedenih na spisku koji se nalazio u poslovnom avionu „Embraer koji se srušio u sredu uveče, kao i da će istražiti nesreću koja se dogodila.

Uzrok pada nije odmah jasan, ali Prigožinova dugogodišnja svađa sa vojskom i oružana pobuna koju je vodio u junu dali bi dovoljno motiva ruskoj državi za osvetu. Medijski kanali povezani sa Vagnerom brzo su sugerisali da je ruska protivvazdušna raketa oborila avion.

Ali izvori bliski njemu rekli su da je, iako je letelica pripadala njemu, obično leteo drugim avionom.

Video pogledajte OVDE.

Avion se srušio se u regionu Tver dok je leteo između Moskve i Sankt Peterburga. Na snimku objavljenom na internetu očigledno se vidi kako mali mlaznjak vuče oblak dima pre nego što je udario u zemlju i izbio u plamen.

Mlaznjak je navodno imao broj RA-02795. Avion je pod sankcijama SAD od 2019. godine zbog veze sa Prigožinom. Prijavljeno je da je šef Vagnera koristio avion, uključujući i ubrzo nakon njegove neuspele pobune, kada je avion poleteo iz Sankt Peterburga u Belorusiju ujutro 27. juna.

Vodeći istraživački novinar o ruskim temama Hristo Grozev pre samo 10 dana dao je izjavu u kojoj je precizirao da će u roku od šest meseci ili će Prigožin biti mrtav ili će se desiti još jedan državni udar.

Medijski kanali povezani sa Vagnerom brzo su sugerisali da je ruska protivvazdušna raketa oborila avion.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.