Može li Đoković posle 1. aprila 2024. da bude prvi?

Pamtiće Novak Đoković 27. februar 2023. godine dok je živ, jer je upravo tog datuma najbolji teniser sveta prestigao Štefi Graf po broju sedmica na prvom mestu ATP liste i tako postao apsolutni rekorder.

Đoković

Đokovićevo ime je u ponedeljak ponovo osvanulo na prvom mestu ATP liste. To je ukupno 378. sedmica, a trenutno je sa 35 godina drugi najstariji svetski broj jedan u istoriji.

Ispred njega je samo Rodžer Federer koji drži rekord kao najstariji. U trenutku kada je poslednji put bio na prvom mestu Švajcarac je imao 36 godina i 10 meseci.

To znači da bi Đoković, ukoliko želi i u ovom parametru da prestigne Federera, morao barem jednom da se popne na prvo mesto posle 1. aprila 2024. godine. Kako trenutno izgleda na terenu, i ako ga povrede zaobiđu, to ne bi trebalo da bude problem.

Inače, vredi pomenuti i to da je Federer samo 25 sedmica bio na prvom mestu ATP liste. otkako se Đoković 2011. prvi put na isto. Kada su u pitanju žene, Serena Vilijams sa 35 godina drži rekord kao najstarija tensierka na VTA listi.

Foto: Tanjug / AP, novakdjokovic.com

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.