Dodik nikad jasniji: NE ZAPADU!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srpska ostaje izvan svrstavanja na bilo koju stranu u sukobu u Ukrajini. Ona bi htela da taj sukob prestane odmah, ali to ne zavisi od nje. On odbacuje ucene Zapada i nastavlja saradnju sa Rusijom.

„Uprkos brojnim pritiscima, nećemo prekinuti naše dobre odnose s Rusijom. Želimo da oni budu još bolji i to sam jasno poručio i u intervjuu za RTRS. Mi bismo hteli da taj sukob prestane odmah. Nažalost, to ne zavisi od nas“ – napisao je Dodik na svom Instagram nalogu.

Dodik dodaje, da BiH nije proglašena neprijateljem Rusije samo zato što je politika Srpske bila konstruktivna i toga treba da budu svesni svi i u Federaciji BiH koji su na račun te politike ostvarili korist koja se ogleda u nižim cenama gasa.

Milorad Dodik

„Uprkos brojnim pritiscima, nećemo prekinuti naše dobre odnose s Rusijom. Želimo da oni budu još bolji .“
Dodik

„U BiH je potrebno rešavati pitanja u vezi s kojima postoji saglasnost. O tome smo razgovarali na sastanku sa predsedavajućom Saveta ministara Borjanom Krišto i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem“ – naveo je Dodik sumirajući prethodnu sedmicu.

„Ponovio sam da treba naglasiti da je BiH pregovaračka strana na putu ka EU, a ne podanička i da je Republika Srpska protiv članstva u NATO-u“ – ističe Dodik.

FOTO: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ, Avaz

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.