Evo zbog čega su se POSVAĐALI Đoković i Nadal

Endrju Džeret, nekadašnji teniski sudija, otkrio je nešto što nismo znali. Novak Đoković i Rafael Nadal su se našli u klinču tokom takmičenja na Vimbldonu 2018. godine, a razlog je krov na Centralnom terenu.

Britanski sudija je nadgledao vođenje Vimbldona od 2006. do 2019. godine, napisao je knjigu „Championship Points“ u kojoj je otkrio da je polufinalu Vimbldona 2018. godine došlo do nesuglasica između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Nole je tada pobedio Nadala 3:2, pa u finalu Kevina Andersona 3:0.

Đoković je u pomenutom meču vodio sa 2:1 u setovima, pa je došlo do prekida jer je meč otišao kasno u noć i nastavljen je sledećeg dana. Uprkos tome što je bilo sunčano vreme Džeret je odlučio da krov ostane zatvoren. Ta odluka je iznervirala Nadala, želeo je da se krov otvori, ali sudija nije menjao odluku s obzirom na to da je Đoković želeo da krov ostane zatvoren.

– Najveći problem je bio da se dogovore uslovi oko krova, a zatim da ljudi shvate zašto su odluke donete. Mislio sam da je najpoštenije da vidim da li oba igrača mogu da se slože da ponovo bude otvoren, ali nije bilo iznenađenje što su imali različite stavove – napisao je Džeret.

On je objasnio da je postupio po pravilima koja Nadal inače obožava. Sećamo se da je to rekao i Novaku kada su ga deportovali iz Australije početkom 2022. godine jer nije vakcinisan protiv korone.

– Pravila su bila takva da ako započnete meč sa zatvorenim krovom, morate tako i da ga završite. Sledeće godine je to promenjeno.

Nadal je bio besan posle meča.

– To je turnir na otvorenom. U redu, počinjemo u zatvorenom prostoru. Ali ne razumem to da danas nismo mogli da počnemo na otvorenom. Mislim da to nije u redu.  Organizatori su rekli da krov mora da se zatvori, jer smo meč počeli sa zatvorenim krovom. Bio sam za krov, jer smo počeli da igramo pod njim. Želeo sam da igram u istim uslovima – rekao je Nadal.

Profimedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.