Facebook i Instagram uvode pretplatu: 12 dolara mesečno za verifikaciju naloga

Mark Zakerberg, vlasnik Mete (Fejsbuka, Instagrama), objavio je da uvodi Meta Verified, pretplatu u iznosu od 11.99 dolara mesečno za potvrdu naloga na platformama, dok ta velika društvena mreža prolazi kroz finansijsku krizu.

Meta Verified, koji će ove nedelje biti najpre dostupan u Australiji i Novom Zelandu, sličan je sistemu koji je Elon Mask uveo na Tviteru, s uslugama provere identiteta i s prednostima kao što je „direktan pristup korisničkom servisu“.

„Zamisao je bila da se poboljša verodostojnost i bezbednost naših usluga“, rekao je Zakerberg u poruci na Instagramu i na Fejsbuku.

„Pretplatnici će na Fejsbuku i Instagramu dobiti značku koja pokazuje da je njihov identitet proveren, zaštitu za svoj nalog (protiv krađe identiteta), pristup korisničkom servisu i veću vidljivost“, rekao je glasnogovornik Mete.

Pretplata je namenjena pojedincima starijim od 18 godina, ali ne za naloge kompanija. Korisnici će plaćati 11,99 dolara mesečno za Meta Verified na vebu i 14,99 dolara mesečno na iOS-u i Androidu.

Foto: Eugen Wais / Alamy / Alamy / Profimedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.