“FK Partizan ne poseduje nikakva električna brojila na stadionu“

Tema dana u Partizanu neočekivano je postao veliki dug za električnu energiju, zbog čega je stadion u Humskoj do daljnjeg u – mraku.

Od kada je ta informacija izašla u javnost traju prepucavanja na relaciji FK Partizan – JSD Partizan i prebacivanje odgovornosti za ovaj problem sa jedne na drugu stranu.

Najnovije saopštenje stiglo je iz fudbalskog kluba, konkretno od zamenika generalnog direktora, Milorada Nikolića, a koje u nastavku prenosimo.

“U vezi sa informacijama koje su se danas pojavile o navodnom isključenju brojila FK Partizan na stadionu u Humskoj, najpre moram da istaknem da te informacije nisu tačne. Fudbalski klub Partizan ne poseduje nikakva električna brojila na stadionu, s obzirom na to da je Sportsko društvo Partizan titular prava svojine na stadionu, a samim tim i obveznik plaćanja svih usluga, između ostalog i obveznik plaćanja potrošnje električne energije”, navodi zamenik generalnog direktora FK Partizan Milorad Nikolić.

“Podsetio bih da je Fudbalski klub Partizan jedan od 24 člana JSD Partizan i da je Fudbalski klub Partizan organizovao, rukovodio i finansirao vođenje sudskog spora sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije, koji je okončan na taj način što je stadion vraćen u vlasništvo JSD Partizan. U vreme mandata Upravnog odbora JSD Partizan, na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem, nije bilo obustavljanja isporuke električne energije, niti drugih usluga javnih preduzeća.

Međutim, počevši od oktobra 2022. godine, kada je nelegalno rukovodstvo JSD Partizan nasilno preuzelo kontrolu nad prostorijama društva i izvršilo upis organa u APR,  sportsko društvo opterećuju brojni problemi, a između ostalog i dugovanja prema mnogim poveriocima. Uvidom u pretragu na sajtu Agencije za privredne registre, može se lako utvrditi da je u proteklom periodu račun sportskog društva bio u blokadi nekoliko puta, pa je tako od septembra do decembra bio u neprestanoj blokadi 63 dana. U aprilu preko 40 dana i sada neprekidno u blokadi od 28. juna, usled dugovanja koje sportsko društvo ima prema različitim poveriocima.

Tokom jučerašnjeg dana obustavljena je isporuka električne energije na stadionu usled neplaćanja računa od strane sportskog društva, na koje su računi Elektrodistribucije i naslovljeni i kome su računi i dostavljani.

FK Partizan nesmetano posluje, sve službe kluba redovno rade, a FK Partizan redovno izmiruje račune za komunalne usluge na sportskom centru Teleoptik, s obzirom na to da je i vlasnik Sportskog centra Teleoptik.
 
Fudbalski klub Partizan je u oktobru 2022. godine podneo tužbu za utvrđenje ništavosti odluka donetih na sednici tzv. Skupštine JSD Partizan odnosno izbora Ostoje Mijailovića za predsednika društva i Željka Tanaskovića za zastupnika Društva.

Prvi osnovni sud u Beogradu je pre 15 dana doneo presudu kojom se usvaja tužbeni zahtev FK Partizan i utvrđuje da su odluke ni[tavne i da ne proizvode pravna dejstva Odluka o izboru Ostoje Mijailovića za predsednika društva i Željka Tanaskovića za zakonskog zastupnika, čime je samo potvrdjeno ono što mesecima rukovodstvo FK Partizan ističe, da su pravnim nasiljem sadašnji nelegalni rukovodioci društva preuzeli upravljanje društvom. Međutim, nelegalno rukovodstvo JSD Partizan i dalje nastavlja sa uzurpiranjem imovine društva, rukovodi društvom veoma neuspešno i ne poštuje odluke pravosudnih organa Republike Srbije.

Fudbalski klub Partizan je unazad decenijama ulagao ogromna sredstva u održavanje stadiona i infrastrukturu, te će FK Partizan iskoristiti sva pravna sredstva za zaštitu svojih interesa, a koja podrazumevaju redefinisanje vlasničkih odnosa na stadionu“, zaključio je na kraju zamenik generalnog direktora kluba Milorad Nikolić.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.