Horor na utakmici: Ušao na teren pre penala i ubio trojicu igrača

Tradicionalni amaterski fudbalski kup Peledaa, koji se održava u Brazilu, tragično je završen nakon što je kriminalna grupa počela da puca i tom prilikom ubili trojicu igrača!

Iako se napad dogodio krajem januara, on je tek sada postao poznat javnosti. I to pošto je brazilski „UOL“ izvestio o tragediji u Amazoniji.

Sve se dešavalo u trenutku kada je golman Čunaja hteo da izvede penal protiv Guaranija, da bi se u jednom trenutku začuli pucnji sa tribina. Pomenuti „UOL“ navodi da je iza napada stajala kriminalna grupa koja je želela pobedu Guaranija.

Navodi se da je meč prenošen uživo na Facebook-u i da je ispaljeno oko 30 hitaca. Mnogi od njih su pogodili same igrače, što je očigledno bio i cilj.

Jedan je preminuo na terenu, dvojica u bolnici, dok su četvrti i peti ostali živi.

„Peledao je šampionat sa tradicijom više od 50 godina. Svi su želeli da učestvuju i osvoje titulu, a na turniru je bilo više od 1.500 ekipa podeljenih po kategorijama. Porodice su dolazile da gledaju svoju rodbinu. Međutim, od pre 10-ak godina neke kriminalne frakcije su počele da sastavljaju timove, da prete sudijama i manipulišu igračima. Počele su tuče, a ekipa koja je igrala protiv tih frakcija već je znala da mora da izgubi jer će se desiti najgore“, rekao je jedan od svedoka sa terena, prenosi „UOL.“

Foto: Unsplash

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.