Hrvatska u strahu: Bed Blu Bojsi su upravo primili najgore moguće vesti iz Grčke

Navijači Dinama iz Zagreba upadaju u sve veće probleme u Grčkoj, pošto tamošnji portal Newsit tvrdi kako će u prvoj turi 41 pristalica organizovane navijačke grupe Bed Blu Bojs završiti u istražnom zatvoru.

Očekuje se da će prvih 41 iz grupe koja broji nešto više od stotinu uhapšenih biti prosleđeno u 16 zatvora u zemlji. Tvrdi se kako će osam navijača zagrebačkog Dinama biti poslato u zatvor Avlona, a još šestorica u Koridalos. Preostalih 27 će biti raspoređeno u preostalih 14 zatvora po Grčkoj.

Ovim se samim tim potvrđuju strahovi roditelja uhapšenih navijača u Hrvatskoj, koji se samim tim plaše da im se tako planira osveta zbog dešavanja u Atini. Oni smatraju da im niko ne garantuje sigurnost.

Najveći grčki zatvor Koridalos je smešten u jugozapadnom delu Atine, a u njemu se nalaze neki od najvećih grčkih kriminalaca, poput pripadnika radnikalne grčke gerila grupe „17. novembar“ čije su anarhističke akcije ubile ukupno 23 ljudi. Gotovo 60 0dsto zatvorenika u Grčkoj su stranci.

Advokat roditelja rekao je da su oni poslali apel institucijama, jer su zabrinuti za sigurnost navijača Dinama iz Zagreba. Oni žele da daju sve od sebe da im se sudi pravično, a nema informacija da li su grčki advokati potom kontaktirali roditelje sa druge strane.

Tanjug/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.