ISPLIVALE PORUKE KOJE JE MARIJANA SEIFERT SLALA DRUGARICI PRE NESTANKA!

Marijana Seifert nestala je pre 18 meseci. Glavni trag policiju je odveo na Most mladosti uz pretpostavku da je skočila u reku. Telo nije pronađeno. DNEVNIK.hr došao je u posed poruka koje je slala u periodu od dva meseca pre nestanka, u kojima piše da strahuje za svoj život i da bi moglo da joj se dogodi da nestane, što je ponovila u više navrata. „Doslovno mi je rekao da može da iscenira da sam napravila neko s**nje i da me nema više. Samo se bojim da mi ne insceniraju nešto kako mi je pretio“, neke su od poruka koje je Marijana Seifert poslala prijateljici u mesecima pre nestanka.

Marijana Seifert, rođena Kovačević, pobednica Velikog brata, nestala je 27. aprila prošle godine u Zagrebu, a njene lične stvari, mobilni telefon i torbica, pronađene su na Mostu mladosti. Zbog ovih stvari policija je vrlo brzo usmerila potragu ka Savi. Ipak, Marijana do danas nije pronađena. Takođe nema oproštajne poruke.

Njeni prijatelji i porodica i dalje se pitaju gde je Marijana. U policijskoj istrazi za sada nema vidljivih pomaka, bar Marijanini najbliži ne znaju za njih. Ipak, teško im je da prihvate da je odlučila da sama završi u reci, nakon što se vratila iz noćnog provoda i ušla u stan u kome je živela sa suprugom i dvoje dece.

„Osećam se ugušeno i ucenjeno, želim da plačem…“

DNEVNIK.hr stupio je u kontakt sa njenom prijateljicom, koja je odlučila da sa javnošću podeli poruke koje joj je Marijana slala, ali pod uslovom da se njen identitet ne otkriva, jer se i ona plaši. Ne veruje da je Marijana sama otišla do mosta, ali zna da se plašila da joj se nešto loše ne desi, jer joj je to ponovila nekoliko puta tokom meseci skoro svakodnevne komunikacije.

Marijana i njen suprug Karlo Sajfert odlučili su da se razvedu. Bilo je karakternih razlika, finansijskih problema… A o problemima u braku se poverila bliskim ljudima, među kojima je i prijatelj sa kojim se dopisivala 25. februara 2022. godine, dakle dva meseca pre nestanka. Na pitanje drugarice kakav je prema njoj, misleći na njenog muža, Marijana odgovara:

„Ok je, ali osećam se ugušeno i ucenjeno, plače mi se. Bojim se na šta je još spreman. Ne verujem mu. Doslovno mi je reka da može da iscenira da sam napravila neko sranje i da me nema više“.

Na kraju zaključuje da joj je bilo bolje dok su ona i ćerka iz prvog braka bile same. Komunikacija se nastavlja i sledećeg dana, 26. februara, Marijana je o suprugu napisala:

„Probala sam da budem mirna, samo me provocira. Moram da nađem posao, skupim novac, prodam stvari i spasim život. Samo se bojim da ne insceniraju nešto, kao što mi je pretio. Napisao mi je da je sam luda i da slobodno tražim razvod jer ne može sa mnom. Sa mnom???“, napisala je Marijana 7. marta 2022. godine. Prijateljica sa kojom je razmenila ove poruke kaže da bi i one trebalo da budu dostupne policiji jer imaju Marijanin mobilni telefon. Oni su je takođe intervjuisali neposredno nakon njenog nestanka.

„Sigurno nije mogla tako do mosta“

„Ne verujem da je Marijana u Savi. Iz više razloga. Posle smene na poslu, koja se završila u 15 časova, ostala je na kafi u obližnjem kafiću sa drugaricama. Suprugu je rekla da će raditi u dve smene. Sve se pretvorilo u celonoćno druženje uz alkohol, a Marijanu je oko 3 sata ujutru otpratio dečko taksijem do ulaza u njenu zgradu, jer nije mogla ni sama da uđe u auto. Sigurno znam da bi Marijana, kad popije, bila potpuno bespomoćna, gubila bi ravnotežu, izgubila se… Takva osoba sigurno nije mogla da dođe do mosta i to je glavni razlog zašto mi je teško da poverujem da se bacila u Savu“, uverena je Marijanina drugarica.

Ipak, nadzorne kamere koje su se nalazile na i oko zgrade u kojoj su živeli Seifertovi, pokazale su da je Marijana u neko doba noći sama napustila zgradu. Snimak nisu pokazali roditeljima, ali je policija opisala ono što se videlo na kamerama.

„…da je sama prošla, da je niko nije pratio iz zgrade, niti da je neko pratio. Da nisu gledali samo taj trenutak, već da su gledali pre njenog izlaska, pola sata nakon što je ušla, a posle da su držali još sat vremena da vide da niko ne bi krenuo za njom, da niko nije krenuo za njom. U to mrtvo doba noći, da nije bilo nikoga na ulici, da je hodala sama sa torbicom preko ramena“, rekao je prošle godine za Provjereno otac nestale Marijane Ivo Kovačević. On je u međuvremenu umro, ne saznavši šta se desilo sa njegovom ćerkom.

Svedokinja sa kojom je Marijana bila te večeri, potvrdila je da je Marijana bila pod dejstvom alkohola, ali i rekla da se plašila da ide kući. U nekom trenutku uveče, dobila je poruku od muža koju im je pročitala.

„U poruci je pisalo da, naravno, ima pravo da pije kafu gde hoće i sa kim hoće i koliko hoće i da mu je žao zbog njegove reakcije, ali ne znam kakva je bila reakcija. Nakon što je odgovorila samo na to ‘hvala’, dobija njegov poziv oko 3:30 ujutru. Kada se javila na telefon, stalno je spominjala da treba da je ostavi na miru. Pitala ga je gde je kada joj je potreban i ona je to više puta spomenula i rekla mu da je pusti na miru i da neće doći kući, da se boji. Počela je da plače i spustila slušalicu. Nije rekla čega se plaši, bila je u jako alkoholisanom stanju“, priseća se svedok u emisiji Provjereno.

Marijanina drugarica je svedočila da joj je više puta govorila da se plaši i da više ne može da izdrži.

„Marijani je bilo jako teško. U mesecima pre njenog nestanka bili smo u intenzivnom kontaktu. Pričala je o razvodu, ali se plašila da će joj oduzeti dete koje ima sa Karlom. Rekla je da više ne može, da su joj uništili odnose sa svima – porodicom, prijateljima, da se njegovi roditelji mešaju u brak. Rekla mi je da se plaši i da ne može više ovako da živi. Stalno se borila protiv nje. Stalno se borila protiv prošlosti koja ju je pratila, pa je pokušavala da spase svoj treći brak. Imala je veliko srce i dušu, ali je, nažalost, sama sebi bila najveći neprijatelj“, rekla nam je Marijanina drugarica, priznajući da je i dalje „malo depresivna“.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.