Isplivao do sada neviđeni video-snimak Mila Đukanovića kad je bio veliki Srbin (VIDEO)

„DA NIJE Milo Đukanović pomogao Vojsci Republike Srpske, ista na čelu sa Ratkom Mladićem ne bi oslobodila Srebrenicu i ne bi došlo do zločina u tom gradu“, izjavio je za „BORBU“ nekadašnji bliski saradnik bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića i ministar pravde Momčilo Mandić.

Tadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović je, prema Mandićevim tvrdnjama, Vojsci Republike Srpske pomagao u naoružanju i snabdevanju naftnim derivatima. Milova pomoć je bila spasonosna i odredila je delovanje Vojske RS nakon odbijanja Vens-Ovenovog plana i sankcija koje je tadašnja SRJ uvela prema Republici Srpskoj.

– Tada nam se ponudio Milo Đukanović koji je bio premijer Crne Gore da nam pomogne u naoružanju, prevozu i kupovini naoružanja iz Bugarske. Pored toga, pomogao je Vojsci Republike Srpske u snabdevanju naftom za tenkove i sva oklopna vozila. Tim gorivom je Vojska oslobađala Foču, Goražde, Srebrenicu, Čajniče, Rudo i Gacko. Da nije toga bilo, nikada Vojska na čelu sa Ratkom Mladićam ne bi oslobodila Srebrenicu i ne bi došlo do zločina u njoj. Za to je on bio zaslužan i mi smo mu bili zahvalni na tome, jer je Srbija tada napravila totalnu blokadu na Drini i Savi između Srbije i BiH – kazao je Mandić.

On podseća da se Đukanović tada oglušio o sankcije koje je Republici Srpskoj uveo Slobodan Milošević.

– To je Milo sam potvrdio na nekom skupu pred 6.000 ljudi, 1996. ili 1997. godine, ne znam tačno. On je tada kazao: „Kada su Momir Bulatović i Slobodan Milošević udarili sankcije Republici Srpskoj, ja i moja Vlada smo pomogli da opstane Republika Srpska, posebno Hercegovina i Istočni deo RS.“ To se može pronaći na Jutjubu – kazao je Mandić.

Milo Đukanović u akciji – SRBOVANjE

Na video-snimku sa pomenutog skupa koji vam dostavljamo u prilogu se može čuti kako Đukanović podseća Momira Bulatovića da ne mora da brani srpstvo od njega, podsećajući ga da je morao krijući od njega i Slobodana Miloševića da pomaže srpski narod u Hercegovini i Republici Srpskoj.

Foto: Printscreen/YouTube

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.