Ivani je potrebna naša pomoć da pobedi agresivnog protivnika

Majka trogodišnjeg dečaka Luke, prevremeno rođenog u 6. mesecu trudnoće, i te kako zna šta znači borba za život ali i da su čuda moguća i da se dešavaju. Ivana svim srcem veruje u pobedu i konačno izlečenje.

U novembru 2021. godine Ivani Matijević je dijagnostikovan agresivni kancer grlića materice, III stadijum, koji je inoperabilan. 

Tokom 2.5 meseca Ivana je primila 34 zračne i 4 hemioterapije, nakon čega se osećala veoma dobro. Kontrolni magnet u junu pokazao je delom poboljšanje (tumor na grliću materice se smanjio), ali i nove promene na limfnim čvorovima i bubrezima (hidronefroza). 

Za vrlo kratko vreme, Ivanino stanje se dramatično pogoršava. Konstantni bolovi danju i noću prisutni čak i uz uzimanje vrlo jakih opijata, nesanica, potpuni gubitak apetita, gubitak težine (na 36kg), komplikacije od primarne bolesti i zračenja, tromboza, oticanje nogu, urološka intervencija ugradnje JJ sondi radi zaštite bubrega. 

Ubrzo, Ivana odlazi u u inostranstvo radi PET/CT dijagnostike koja potvrđuje progresiju bolesti, kancer je metastazirao na 8 limfnih čvorova. 

Početkom avgusta 2022. godine Ivana je krenula u novi ciklus lečenja integrativnom terapijom, i to primenom 2 citostatika, imuno leka Keytruda i bioloških infuzija. U decembru, kontrolni PET/CT doneo je veoma ohrabrujuće vesti da se bolest značajno povukla i potvrdu da je terapija uspešna i da je treba nastaviti. Potrebno je da Ivana primi još 3 ciklusa hemioterapije, i ukupno 2 godine imuno terapije i dodatne suportivne terapije (biološke supstance, onko-hipertermija, itd). 

Potrebno je da Ivana nastavi sa lečenjem koje iziskuje značajna sredstva pa se mole svi ljudi dobre volje da pomognu Ivani svojim donacijama. 

Sredstva su joj potrebna za suplemente, hemioterapije, terapije, specijalističke i kontrolne preglede, laboratorijske analize, intervencije, dijagnostiku, lekove, suplemente. 

Majka trogodišnjeg dečaka Luke, prevremeno rođenog u 6. mesecu trudnoće, i te kako zna šta znači borba za život ali i da su čuda moguća i da se dešavaju. Ivana svim srcem veruje u pobedu i konačno izlečenje. 

Svako ko je u mogućnosti, Ivani može da pomogne na sledeći način:

Budi human

(Prva.rs)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.