JAKO NEVREME OD OVOG DATUMA Detaljna prognoza za jul

Kakvo nas vreme očekuje u julu pogledajte u novoj prognozi za Srbiju

Četvrtak i petak donose pretežno sunčano i prijatno letnje vreme uz maksimume koji bi se uglavnom kretali od +25 do +30 stepeni Celzijusa, a na jugu regiona do oko +32 stepena Celzijusa, vetar će biti slab, piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

– Za vikend se računa na premeštanje novog, frontalnog, poremećaja uz razvijanje slabog visinskog cikona nad našaim regionom. Kao posladica toga u subotu tokom dana jača destabilizacija atmosfere uz grmljavinske pljuskove, a biće uslova i za lokalne vremenske nepogode, posebno posle podne i u toku noći ka nedelji – najavljuje Čubrilo.

Vetar prvo južni, zatim u okretanju na umeren, a u zoni nestabilnosti na katko olujan severozapadni. Dnevni maksimum od oko +24 na severozapadu Hrvatske do oko +30 na istoku Srbije. U nedelju nestabilnosti pretežno nad središnjim i istočnim predelima, uz makismume od +24 na istoku, dok će sada biti toplije na sunčanijem zapadu, oko +29 stepeni Celzijusa.

Početkom sledeće nedelje toplije ali bez velike vrućine i uz maksimume od +25 do +31 stepen Celzijusa, dok bi sredinom sledeće nedelje uz manje osveženje ponovo bilo vrlo nestabilno, stoji u prognozi.

– Posle 07.07. se računa na period toplog, ali ne u vrelog vremena uz maksimume od +26 do +31 stepen Celzijusa, dok bi povremeno bilo uslova za grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode uglavnom posle podne i uveče. Novo, nešto, osetnije osveženje bi moglo nestupiti polovinom jula – piše meteorolog.

Pred nama je umereno topao deo leta gde će se uz povremene nestabilnosti temperature uglavnom kretati oko prosečnih vrednosti za prvi deo jula. Za sada nema najava za neki period ekstemno visokih tempratura uz dugotrajnu sušu, zaključuje Čubrilo.

Shutterstock

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.