JODŽIR UŠAO U TRKU ZA PREDSEDNIKA CRNE GORE: Influenser predao listu u minut do 12, a evo kome može da POMRSI RAČUNE na izborima

Crna Gora dobiće, prema svemu sudeći, svog Belog Preletačevića.

Influenser iz Podgorice Jovan Radulović Jodžir kandidovao se na predsedničkim izborima, a dok čeka da li će mu Državna izborna komisija odobriti kandidaturu postavlja se pitanje koliko će osvojiti glasova i da li će poput Preletačevića nekome pomrsiti račune?!

Radulović je postao popularan širom regiona prošle godine kada je na Žabljaku napravio snimak sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem kome je ispričao vic o Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu. Reč je o influenseru koji na društvenim mrežama želi da zabavlja i zasmejava pratioce pa ostaje da se vidi da li će i u predsedničkoj trci u koju je „u minut do 12“ ušao učiniti sebe ili konkurenciju smešnom?

Radulović je predao kandidaturu za predsedničke izbore poslednjeg dana i to svega pola sata pre isteka roka. Istog trenutka krenula su poređenja Radulovića sa Lukom Maksimovićem alijas Ljubiša Beli Preletačević koji je 2017. godine učestvovao na predsedničkim izborima u Srbiji i zauzeo treće mesto sa čak 9,42 odsto glasova.

„MOBILISAĆE PRE SVEGA MLAĐE APOLITIČNE BIRAČE“

Profesor Fakulteta političkih nauka Miloš Bešić ne veruje da Radulović može da ostvari takav rezultat.

– Crna Gora je poznata kao patrijahalno društvo u kome se politika ozbiljnije shvata nego u Srbiji. Svaki glas je bitan, tako da će Radulović teško pridobiti veliki broj glasača, pogotovo ne starije. Mislim da će mobilisati pre svega mlađe apolitične ljude i osvojiti simboličnih procenat-dva – ocenjuje Bešić.

Radulović se prema mišljenju analitičara kandidovao zbog ličnog marketinga.

– U tom smislu on jeste pandan Preletačeviću s tim što mislim da će osvojiti simboličan broj glasova. Za njega će verovatno glasati mladi koji do sada ni za koga nisu ni glasali i nezainteresovani su za politiku – analizira Bešić.

MOŽDA UGROZI NEKOG OD OPOZICIONIH KANDIDATA

Bešić navodi da je teško proceniti da li će i kome Radulović pomrsiti račune na izborima.

– Kada je reč o ulasku u drugi krug glavni kandidati pored MIla Đukanovića su Andrija Mandić, Jakov Milatović i Aleksa Bečić i moguće da bi Radulović mogao delom da ugrozi jednog od tri najveća opoziciona kandidata. Međutim i to je veliko pitanje jer će Radulović mobilisati, pre svega, dosadašnje apstinente koji ionako ne bi ni za koga glasali jer im se niko ne sviđa – zaključuje Bešić.

„ŽELIM NEKO OSVEŽENJE DRŽAVE“

Prilikom predaje kandidature popularni Jodžir je pokušao da objasni razloge ulaska u predsedničku trku.

– Mnogo su mi smešni ovi koji hoće da se kandiduju, nekako su mi smotani, da ne kažem šta drugo. Pa reko’ ajde da i ja probam. To je neka ljubav, kao i sve u životu desilo se spontano. To je ljubav prema državi. Želim neko osveženje države, ljudi su tmurni, nikakvi. Ja ih nasmejem kroz društvene mreže, ali želim da ih nasmejem na pravi način i da ovu državu vodim u pravom smeru i na pravi način. Sakupio sam puno potpisa i prijatno sam iznenađen. Kada bi prijava bila elektronska sakupio bih za sat vremena koliko mi treba, a ovako sve mora na papir – rekao je Radulović.

Ne želi, navodi, građanima da obećava kule i gradove već samo puno smeha.

– Ne obećavam kule i gradove, kao što oni obećavaju, a od toga ništa ne ispune. Pokušavaju da fasciniraju ljude platama, penzijama, a onda samo ukanale i nas i državu. Obećavam da će biti lepo i veselo. Nemam neka ogromna očekivanja. Želim da se oprobam u svemu ovome i da vodim državu ka pravom putu i na pravi način. Građani za mene treba da glasaju jer sam drugačiji od ostalih, ne lažem i originalan sam – kazao je Radulović.

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.