IZVOR: MN PRESS

Nikola Jokić će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama! Ta vijest dolazi iz Španije, to jest iz intervjua predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića za madridski „As“. On je pričao o brojnim temama, a kada se dotakao ambicija Srbije u Parizu govorio je i o Somborcu. 

On je pohvalio košarkašku reprezentaciju Srbije i istakao je da je i sa velikim brojem izostanaka iz tima naša selekcija uspjela da dođe do srebra na Svetskom prvenstvu na Filipinima. Taj tim će biti izuzetno pojačan na Olimpijskim igrama prema rečima Maljkovića. 

„Znate, mi tamo nismo imali MVP-ja NBA lige Jokića. Nije igrao ni MVP Evrolige Micić, ni Kalinić. Ujedinili smo se i izvukli najbolje iz sebe. Kao u svim sportovima, tako i u ovom periodu imamo Đokovića, imamo Ivanu Španović koja je šampionka svijeta u svojoj disciplini. Tačno je, već sam najavio da će u Parizu biti svi, uključujući i Jokića. Igre u Parizu biće jedna prava žurka i vjerujem da će učestvovati veliki broj srpskih sportista„, rekao je Maljković za „As“. 

Poslednji turnir Nikole Jokića u dresu Srbije je Evropsko prvenstvo u Češkoj i Njemačkoj 2022. godine kada je naš tim ispao od Italije u osmini finala, a pre toga je igrao na Svjetskom prvenstvu u Kini 2019. godine. Sa Srbijom ima osvojeno srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. 

IZVOR: MN PRESS
IZVOR: MN PRESS

(MONDO)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.