Kija Kockar bije najtežu životnu bitku, bolest je podmukla

Kristina Kija Kockar otkako se pre nekoliko godina pojavila na medijskom nebu Srbije važi za jednu transparentnu osobu koja na svako pitanje ima konkretan odgovor. Svašta se izdešavalo Kiji za poslednjih šest godina, razvela se, započela muzičku karijeru, napisala je knjigu, nastupala je širom sveta, sada se bavi voditeljskim poslom a od oktobra se ponovo vraća u studentske klupe.

Voditeljka jutarnjeg programa Informer televizije upisala je pre nekoliko dana Pravni fakultet u Beogradu što joj je bila neostvarena želja. Ipak, iako deluje da su kockice u njenom životu konačno sklopljene, postoji nešto što joj i dalje zadaje velike brige. Naime, zdravlje Kije Kockar je veoma narušeno, a ona je otvoreno pričala o svom zdravstvenom stanju i o tome da ima četiri benigna tumora na dojkama, zbog čegea i apeluje na sve devojke da redovno odlaze na pregled.

– Imam četiri tumora. Hvala Bogu, benigni su i lekari ih prate. Bila sam nedavno na Institutu za onkologiju i radiologiju, ali moram na kontrolu i sledeće nedelje jer su porasli. Ako nastave da rastu, moraću da ih odstranim operacijom. Volela bih da mogu sve da ih izvade i da konačno budem mirna – kaže Kija.

– Lekari su mi odmah rekli da moram da se operišem. Doktorka Zorka Damjanović mi je na ultrazvuku tada pronašla još jedan tumor i zahvalna sam joj na svemu. Doktor Igor Spurnić me je operisao i sad prati moje stanje. Želim javno da apelujem na sve žene da redovno idu na ultrazvuk i mamografiju dojki. Sve moje drugarice su to učinile. Hvala Bogu što su moji tumori benigni, ali to nije uvek slučaj. Nikad neću zaboraviti koliko sam se potresla kad sam pre pet godina otišla da skidam konce… Pored mene je sedela devojka koja je imala dobroćudni tumor, ali je posle nekoliko meseci dobila maligni. Bilo mi je žao nje, a brinula sam i za sebe.

ATA images

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.