Kijev sprema evakuaciju Harkova! Rusi objavili stravične gubitke Ukrajinaca! Amerikanci prinzali istinu o Ukrajini!

Kadirov: Ukrajinske snage trpe velike gubitke u orehovskom pravcu

Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke u orehovskom pravcu specijalne vojne operacije, borci bataljona „Jug-Ahmat“ na toj deonici fronta su uništili li na desetine jedinica neprijateljske tehnike, saopštio je lider Čečenije Ramzan Kadirov.

Čečenski lider je na Telegram kanalu objavio video s fronta, na kojem je, kako je rekao, zabeležena uništena zapadna tehnika.

 Bez obzira na sve napore neprijatelja, teškoće i gubitke koji su neizbežni na frontu, vojnici bataljona ‘Jug—Ahmat’ će na čelu s komandantom Musom Borzijevom biti na borbenom bedemu onoliko koliko to zahteva njihov vojnički dug“ – rekao je Kadirov.

Kijev nema resurse za „čeone napade“, koje traži Zapad, prenosi list „Ekonomist“, pozivajući se na izjavu izvora u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine.

Izvor je podsetio na to da je Ukrajina dobila svega 60 tenkova „leopard“, iako su joj saveznici obećali „na stotine“.

„Jednostavno nemamo resurse za čeone napade, koje od nas traži Zapad“, dodao je izvor.

Danska je potvrdila da je saglasna da pošalje Ukrajini lovce F-16, kada za to budu stvoreni uslovi, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Danske na društvenoj mrežiX (ranije Tviter).

„Uslovi podrazumevaju, pored svega ostalog, uspešan odabir, ispitivanje i obuku ukrajinskih vojnika, kao i neophodne dozvole, infrastrukturu i logistiku“, navedeno je u saopštenju.

Ukrajinske vlasti planiraju da evakuišu žitelje 68 naselja u Harkovskoj oblasti zbog opasnosti od „invazije“, svedoče dokumenti u koje je Sputnjik imao uvid.

Ranije je Oleg Sinegubov, šef vojne administracije Harkovske oblasti, koja je pod kontrolom Kijeva, rekao da je, usled napredovanja ruske vojske u tom pravcu, iz Kupjanskog regiona od 9. avgusta evakuisano oko 200 ljudi.

Pentagon čeka dolazak zime i nada se smanjenju intenziteta ratnih dejstava u Ukrajini kako bi se povećala proizvodnja municije za Oružane snage Ukrajine, piše Vašington post, pozivajući se na izvore u vojnim krugovima i stručnoj javnosti.

„Iako ukrajinska letnja kontraofanziva traje tek par meseci, vojni zvaničnici već gledaju u pravcu zime, kada će možda potencijalno zatišje omogućiti SAD i saveznicima da sustignu i održe proizvodnju“, navodi se u tekstu.

Tanjug/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.