KIM NAREDIO Neka počnu pripreme za rat!

Tokom sastanka partijskog vrha Severne Koreje posvećenog vojnim pitanjima, severnokorejski lider Kim Džong Un najavio je intenziviranje priprema za mogući rat, prenela je danas južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Takođe, državni mediji Severne Koreje izveštavaju da je general Pak Su Il smenjen sa mesta načelnika Glavnog štaba, a na njegovo mjesto imenovan je vicemaršal Ri Jong Gil. Mediji navode da su smenjeni i drugi komandanti, ali o njima nisu objavljeni detalji.

U izveštaju severnokorejske državne agencije KCNA, navodi se da je Kim zahtevao da se pripreme za mogući rat podignu na viši nivo, da se poveća proizvodnja naoružanja i češće organizuju vojni manevri, preneo je Rojters.

Kako navodi agencija Jonhap, dosadašnji glavnokomandujući oružanih snaga Severne Koreje general Pak Su-il je smenjen, a na njegovo mesto je postavljen general Ri Jong-gil.

Na sastanku u sredu razgovaralo se i o pripremama za vojnu paradu povodom obeležavanja 75. godišnjice osnivanja Severne Koreje, prenosi KCNA.

Sastanak je održan uoči najavljenih manevara Južne Koreje i Sjedinjenih Državama kasnije ovog meseca.

EPA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.