KLUPKO ZLOČINA SE ODMOTAVA: Policija veštači mobilni telefon ubice Nermina Sulejmanovića

PRIPADNICI Federalne uprave policije (FUP) danas su, prema naredbi pravosudnih organa, počeli s veštačenjem mobilnog telefona pronađenog kod ubice Nermina Sulejmanovića, koji je prošlog petka ubio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i još dve osobe.

U svom krvavom piru Sulejmanović je ranio i tri osobe, a zatim, nakon što je okružen na farmi, izvršio samoubistvo pucnjem u glavu.

On je ubistvo supruge Nizame Hećimović prenosio uživo na Instagramu.

Ovaj slučaj potresao je region jer je Opštinski sud u Gradačcu odbio da mu odredi meru zabrane prilaska i uznemiravanja Nizame, uz obrazloženje da policija nije dostavila materijalne dokaze.

Međutim, svesno su zanemarili izjavu žrtve i zabelešku policije da ju je Sulejmanović pretukao „jer mu hrana nije bila ukusna“ i da je imala vidljive povrede.

Da stvar bude gora, Uprava policije MUP TK-a danas je raskrinkala sudiju Lejlu Numanović i predsednicu Suda Slobodanku Kojić, koje su tvrdile da nisu mogle bez dokaza da odrede meru zabrane.

Uprava policije je saopštila da je Općinski sud u Gradačcu ranije prihvatio 16 zaštitnih mera prema devet osoba, a da su odbili samo da zaštite Nizamu. U svim ranijim slučajevima, „utvrđeno je da su sve zaštitne mere do sada izrečene na osnovu istog obima dokaza“.

Sada se istražuje ko je sve pomogao ubici. Od policajaca, sudija, tužioca…

Odlukom komesara MUP-a TK Dževada Kormana jutros je suspendovana policajka koja je s njima imala kontakte Dženana Selimović.

Ali veruje se da nije jedina. Zato je sada ključno šta će pokazati veštačenje Sulejmanovićevog mobilnog telefona.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.