Vest da je Nikola Mirotić odustao od dolaska u Partizan iznenadila je mnoge. Ono što je najviše iznenadilo je razlog zbog kojeg je crnogorski košarkaš odlučio da karijeru nastavi van Srbije.

Nikola Mirotić je na svom Instagram profilu objavio da je zbog pretnji njemu i njegovoj porodici odlučio da ne potpiše za crno-bele.

Presedan u evropskoj, a vrlo moguće i svetskoj košarci, da jedan igrač ne potpiše ugovor zbog pretnji. Iako je dogovor između Mirotića i Partizana postojao, iako su Željko Obradović, Zoran Savić i Ostoja Mijailović lično razgovarali sa Mirotićem u njegovoj kući u Tivtu, iako su gotovo svi mediji preneli da je Mirotić već potpisao za Partizan, neko je odlučio da se umeša i pokvari radost „grobara“.

Mediji, a pogotovo oni u Srbiji, su već nekoliko dana pisali da je sve rešeno, da se čeka zvanična objava kluba, licitirali o ciframa koje bi Mirotić dobio od Partizana, ali nijedan tekst o pretnjama nije objavljen.

Kako je moguće da „toliko dobro obavešteni“ mediji nisu imali niti jednu informaciju o pretnjama Mirotiću i njegovoj porodici? Kako je moguće da mediji znaju ko će i kada i za koliko potpisati ugovor sa Partizanom, ali nemaju nijednu informaciju o pretnjama?

Mirotić je, takođe, izjavio da pretnje nisu došle od KK Crvene zvezde, što znači da mu nijedan član košarkaškog kluba Crvena zvezda, lično, nije pretio. Ko je onda pretio jednom od najboljih košarkaša u Evropi?

Tanjug

Sa druge strane, KK Partizan je izdao saopštenje u kome se ističe da su imali dogovor sa Mirotićem, da su mu garantovali bezbednost, pa čak i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično zvao Nikolu i garantovao mu bezbednost.

Ono što je posebno važno napomenuti u izjavi Mirotića je da su mu pretnje počele stizati kada se u javnosti pojavila informacija o dolasku u Partizan.

Da li su „internet mafijaši“ i „tastatura mangupi“ razlog zbog kojeg je Mirotić odustao od dolaska u Partizan? Da li je moguće da su takve osobe pretnja u Srbiji ili su scene sa treće utakmice finala ABA lige znatno uticale na odluku crnogorskog košarkaša?

Da li postoji osoba koje se plaši i sam predsednik Srbije, pa njegova reč nije bila dovoljna da se Mirotić oseća sigurno u Srbiji?

Tanjug

Ako je Mirotić rekao da su pretnje počele nakon informacije da će potpisati za crno-bele, i ako kaže da nisu došle od KK Crvene zvezde, a sa druge strane KK Partizan kaže da je dogovor sa košarkašem postojao i da je čak i predsednik Vučić garantovao bezbednost, da li to znači da u Srbiji postoji osoba koja je iznad države, osoba koje se plaše svi, osoba koja odlučuje šta može a šta ne može?

Ili neko od ove tri strane ne govori istinu? Da li je Mirotiću pretio neko iz vrha države, ili Partizan nije imao dogovor sa Nikolom kao što su objavili, ili je Vučić taj koji je zaustavio transfer?

Ko je osoba koja ima moć da zaustavi dolazak košarkaša u KK Partizan?

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.