IZVOR:PROFIMEDIA

Martina Navratilova rođena je na današnji dan, 18. oktobra 1957. godine. Češko-američka bivša teniserka imala je životnu priču punu uspona i padova, a trenutno uživa u ljubavi sa ruskom misicom, Julijom Lemigovom. Životna priča žene Martine Navratilove dostojna je holivudskog filma!

Martina Navratilova je jedna od najvećih teniserki svih vremena, osvojila je 18 titula u singlu, i čak 31 u većim dublovima. Dominirala je ženskim tenisom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, a smatra se i jednom od najhrabrijih pripadnica LGBT zajednice, jer je još 1981. godine objavila da voli žene. Godinama je bila u vezi sa Džudi Nelson, a svoju najveću ljubav, Juliju Lemigovu, upoznala je 2000. godine, ali varnice nisu planule odmah.

Tek osam godina kasnije, Martina i 15 godina mlađa Julija srele su se u Parizu. Odmah su otišle zajedno na doručak i otada su nerazdvojne. Venčale su se 2014. i zajedno odgajaju dve Julijine kćerke, Viktoriju (22) i Emu (18).

Ko je žena Martine Navratilove?

Julija Lemigova je rođena u Moskvi 1972. godine, kao kćerka pukovnika Crvene armije. Bila je prva pratilja na izboru za Mis Sovjetskog saveza 1990. godine, ali pošto je pobednica diskvalifikovana jer se ispostavilo da je maloletna, Julija je postala misica. Na izboru za Mis Univerzuma iste godine, bila je druga pratilja.

Julija Lemigova bila je krajem devedesetih u vezi sa francuskim bankarom Eduarom Sternom, kojem je rodila sina. Nažalost, mali Maksimilijan pronađen je mrtav u kolevci, i istraga je utvrdila da je umro od sindroma tresene bebe, dok je bio sa novom dadiljom.

Jezivo ubistvo bivšeg

U februaru 2005. godine, Eduar je pronađen mrtav u svom stanu u Ženevi. Istražitelji su bili zapanjeni – pronađen je u spavaćoj sobi, obučen u lateks boje kože, sa veštačkim pe*isom uguranim u otvor u telu i izrešetan mecima. Zbog ubistva je uhapšena njegova ljubavnica Sesil Brosar, koja je priznala da ga je ubila tokom sado-mazo odnosa. Eduar je bio rođen na isti dan kada i Martina Navratilova, 18. oktobra, ali 1954. godine.

Julija trenutno učestvuje u rijalitiju „Prave domaćice Majamija“, a mnoge kopka ko je otac njenih kćerki, jer se zna da to nije pokojni Eduar. Devojčice je dobila iz veza sa dva različita muškarca, čija imena nikad nije htela da otkrije javnosti.

Martina Navratilova je tri puta pobedila karcinom. Prvi put je dobila dijagnozu raka dojke 2010. godine, operisana je i primala je terapiju. Ali početkom ove godine, dobila je strašne vesti od lekara – ponovo ima rak, i to dva različita u isto vreme.

Dijagnoza raka grla i raka dojke postavljena joj je u januaru 2023, a dva meseca kasnije saopštila je da je nakon terapije ponovo zdrava.

„Moja supruga Martina, upravo je pobedila dva raka u isto vreme, i ne mogu biti ponosnija na njenu snagu i odlučnost. Njena hrabrost me inspiriše svaki dan. Zahvalne smo za svaki trenutak i znamo da smo zajedno jače nego što bismo ikada mogle same“, napisala je Julija svojevremeno na Instagramu.

IZVOR:PROFIMEDIA
IZVOR:PROFIMEDIA

(MONDO)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.