Koliko se razlikuju plate u Partizanu i Zvezdi?

Vebsajt Biznis.rs izneo je prosečne plate u Srbiji u sportskim klubovima i IT kompanijama.

Za potrebe tačnije analize portal Biznis.rs napravio je listu 99 preduzeća sa deset ili više zaposlenih, koja su isplaćivala najviše prosečne zarade u 2022. godini, na osnovu informacija iz predatih godišnjih finansijskih izveštaja.

Tako posmatrano, najviše su u proseku zarađivali zaposleni u Košarkaškom klubu Partizan, čijih 18 radnika je u proseku primalo 5,2 miliona dinara mesečno.

KK Partizan je prošle godine ostvario EBITDA (dobit pre kamata, poreza i amortizacije) od 1.971.388 evra, a njegovi navijači su se koliko već u aprilu ove godine organizovali u donatorskoj akciji prikupljanja novčane pomoći za otplate poreskih dugovanja šampiona ABA lige.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Iz rangiranja posebno treba izdvojiti preduzeća s najvećim brojem zaposlenih jer u njihovom slučaju eventualne velike plate rukovodilaca u kompaniji ne podižu prosek dramatično kao u slučaju kad firma ima mali broj radnika.

U ovom pogledu izdvajaju se IT kompanije Microsoft Srbija i Seven Bridges, te fudbalski klubovi Crvena Zvezda i Partizan.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.