KOMŠIJA ZATEKAO JEZIVU SCENU U SELU KOD BEČEJA: „U kući je bilo tiho, telo sam našao delimično pokriveno ćebetom.“

Maloletnik (17) iz Mileševa, koji je, kako se sumnja, u ponedeljak u večernjim časovima mučki usmrtio rođaku (65), u njenoj kući u Ulici generala Rodića 10 u ovom selu kod Bečeja, uhapšen je u blizini Tehničke škole u Bačkoj Topoli, nakon što je telefonom pozvao druga da dođe po njega.

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Policija je za njim tragala cele noći, a prema nezvaničnim informacijama, on se nakon zločina, automobilom „opel suza“ crvene boje, starim više od 25 godina, koji je u vlasništvu ubijene, dovezao do Bačke Topole i onda pokušao da ga zapali.

Po selu se juče pričalo da je žena ubijena udarcima čekićem u glavu, pa potom više puta izbodena nožem i na kraju zadavljena, a policija je kratko saopštila da je „usmrćena udarcima i ubodima“. Tek nakon obdukcije i iskaza uhapšenog, biće poznato više detalja o ovom zločinu, koji je poprilično uznemirio meštane malog bačkog sela.

Telo nesrećne žene, koja je u trošnoj kućici na periferiji sela živela sama, pronašao je maloletni komšija (17).

– Telefonom me je pozvao njen kolega sa posla, ovo je malo selo i mi se uglavnom svi poznajemo. Ona mu nije odgovarala na telefonske pozive i zamolio me da proverim šta se dešava. U kući je bilo tiho, zvao sam je, ali se nije odazivala, onda sam ušao unutra i našao beživotno telo delimično prekriveno ćebetom. Bilo je malo krvi, a stvari su bile razbacane – priča ovaj sedamnaestogodišnjak, koji živi u kući pored, uz napomenu da je o svemu odmah obavestio policiju.

Rođena sestra žrtve, koja živi u obližnjem Radičevićevu, kaže da je žena živela od male njive koju godinama sama obrađuje.

– Povremeno je radila kao sezonski radnik u PIK Bečej i nije imala novca, ja sam joj često pomagala. Mrava ne bi zgazila, a njen najveći kapital, osim ove kućice, bio je taj stari automobil, koji ne znam da li vredi 500 evra – kroz suze priča sestra. – Pazite, pa mi smo rod, ne znam kako je mogao da učini tako nešto.

Sestrić žrtve došao je u Mileševo iz Novog Sada, gde živi i radi, odmah nakon što je saznao za ubistvo rođake.

FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

-Užasna vest nas je sve iznenadila. U ponedeljak u popodnevnim časovima sam se čuo sa tetkom i sad, eto, nema je više – kaže on.

– Osumnjičeni je, navodno, u kuću ušao kroz prozor na kupatilu, ali ja mislim da nije mogao tuda da se provuče. Navodno je ukrao četiri tetkina mobilna telefona i pobacao kartice. Moja tetka je preminula u najstrašnijim mukama, u predelu grudi je ubadana nekim oštrim predmetom, davljena je, izgleda, kanapom, a po glavi udarana, najverovatnije, čekićem.

Posle intenzivne potrage, policija je najpre na periferiji Bačke Topole otkrila ostavljenu „opel suzu“, a zatim uspela da uđe u trag odbeglom maloletniku i stavi mu lisice na ruke u blizini obrazovne ustanove koju je nekada pohađao.

SLUTILO NA TRAGEDIJU

 -Slutilo je da će nešto ovako svirepo i tužno da se dogodi, jer osumnjičeni i njegova dva brata odavno maltretiraju meštane. Strah i trepet su, iako maloletni, ali do sada su se uvek nekako izvlačili. I eto, vidite sad, stradala je nedužna žena, mirna, tiha i povučena, a još je i njihova rođaka – kaže starija žena iz Mileševa,.

– Nedavno su trojica braće upala u tek sređenu i praznu kuću porodice iz Subotice, koja je planirala da se uskoro useli i demolirali je potpuno. Vršili su nuždu po krevetima i uništili nove stvari i nameštaj.

OTAC BEZ KOMENTARA

Mediji su pokušali da stupe u kontakt sa ocem maloletnika, ali bezuspešno. On se pojavio na kapiji u dvorištu kuće u Ulici Vuka Karadžića, sa još dvojicom sinova, ali nije želeo ništa da kaže. Samo je odmahnuo rukom i rekao: „Gasi, slobodni ste.“

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.