KURAN SPALJEN ISPRED DŽAMIJE U ŠVEDSKOJ: Pogledajte kako SVETU KNJIGU šutiraju i mažu komadima slanine

Švedska policija uhapsila je mladića poreklom iz Iraka koji je danas pocepao i zapalio Kuran ispred glavne džamije u Stokholmu.

Incident je momentalno izazvao oštre reakcije u Ankari koja je taj čin nazvala kukakvičkim i neprihvatljivim. Kuran je inače spaljen nepune dve sedmice pre samita NATO na kojem će biti razmatrana švedska kandidatura za članstvo u toj Alijansi.

Nekoliko stotina ljudi gledalo je kako dvojica mladića tokom protesta ispred džamije cepaju Kuran, brišu cipele pocepanim stranicama, a zatim svetu knjigu muslimana mažu komadima slanine pre nego što su je zapalili.

Policija je uhapsila dva muškarca. Jedan je organizator spaljivanja Kurana koji je osumnjičen za podsticanje mržnje prema etničkim grupama i kršenje zabrane o paljenju vatre na otvorenom dok je druga osoba privedena jer je pokušala da ga pogodi kamenom.

Organizator je identifikovan kao Salvan Momika koji se zalaže za zabranu Kurana.

Švedska policija je istovremeno uspela da spreči sukob pristalica i protivnika akcije koji su uzvikivali „Alahu ekbar“.

Švedske vlasti su prethodno dozvolile performans iako je bilo jasno da će ovakav potez Stokholma u velikoj meri ugroziti švedska nastojanja da na samitu NATO, koji se za manje od dve nedelje održava u Viljnusu, obezbedi članstvo u toj organizaciji.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.