KURTI OSLOBODIO NAJVEĆEG NARKO BOSA NASERA KELJMENDIJA!

APELACIONI sud tzv. Kosova usvojio je žalbu Nasera Keljmendija i oslobodio ga optužbe za trgovinu drogom, za šta je prvostepeno osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora, prenosi Srna.

U obrazloženju sudske odluke navedeno je da je Keljmendi oslobođen optužbi jer nije dokazano da je počinio krivično delo za koje je optužen.

-Oslobođen je optužbe jer dokazi koji su provedeni u sudskoj reviziji ne dokazuju da je izvršio krivično delo koje mu je stavljeno na teret optužnicom, saopšteno je iz Suda.

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova zatražilo je 31. jula od Apelacionog suda strožu kaznu za Keljmendija za kojeg je 18. maja ove godine Osnovni sud u Prištini osudio na četiri godine i osam meseci zatvora zbog trgovine drogom.

Keljmendi je u februaru, 2018. godine osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom ali je po žalbi, slučaj vraćen na ponovno suđenje.

U ostalim tačkama optužnice, koje su uključivale optužbe za organizirani kriminal i ubistvo Ramiza Delalića, državljanina BiH, Keljmendi je proglašen nevinim.

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država identifikovali je 2012. godine Keljmendija kao trgovca narkoticima.

Novosti

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.