Lukašenko hitno primljen u bolnicu

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko primljen je u bolnicu u Minsku, objavili su beloruski „Euroradio“ i „Belarusian Hajun“.

Kako su izvestili, povorka automobila koja inače prati Lukašenka stigla je u bolnicu oko 19 sati. Tokom tog vremena prilaz bolnici je bio zatvoren, a sve okolne ulice pod nadzorom naoružanih čuvara, prenosi „Jutarnji list“.

Lukašenko se poslednji put pojavio u javnosti 9. maja kad je u Moskvi, zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prisustvovao paradi za Dan pobede. Tada su svi komentarisali kako predsednik Belorusije izgleda prilično slabo.

Za razliku od ostalih vođa koji su bili na proslavi, Lukašenka su morali da voze čak i na male udaljenosti. Zbog slabosti je propustio i službeni ručak sa Putinom.

Rojters je preneo da je Lukašenko izgledao „umorno“ i da je „nervozno cupkao nogama“, a da mu je na desnoj ruci bio vidljiv zavoj i da je uopšteno delovalo da mu nije dobro.

Kasnije istoga dana, Lukašenko je prisustvovao proslavi Dana pobede u Minsku. Međutim, odmakao se od tradicije i nosio odelo umesto vojne uniforme i nije održao govor.

I u poslednje dve nedelje prisustvovao je na veoma malo događaja.

Tanjug/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.