MAMA, SVE ME BOLI: Potresne reči dece koju su surovo tukli Kurtijevi specijalci

OSIM batina moja deca su pretrpela strašan šok i biće im potrebno mnogo vremena da se oporave. Psihijatar mi je objasnio da će Dari (17) koja se uplašila za brata biti neophodne terapije narednih desetak dana. Na ramenu za koje su je vukli srećom ništa nije polomljeno, ali je preplašena i dalje. A što se Kristijana (15) tiče, on je bio na skeneru i pre toga mi je rekao: „Mama, sve me boli.“ Njega su najviše tukli po glavi i donjem delu kičme.

Ovim rečima Marija Radosavljević (38), majka dece koju su u subotu po podne pretukli kosovski specijalci dok su vozila kvad u selu Žitkovac kod Zvečana, govori za „Novosti“ o drami kroz koju je prošla njena porodica.

– Kristijan me je pozvao, rekavši mi usplahireno: „Mama, oni su nas zaustavili i neće da nas puste“. I odmah je prekinuo vezu. Shvatila sam da su ih zaustavili tzv. kosovski specijalci koji se nalaze na putu i pozvala sina da pitam gde mu je lična karta. Pošto mi nije odgovarao na više poziva, krenula sam ka mestu gde voze kvad i nisam mogla da verujem u ono što sam videla. Na livadi nedaleko od blindiranog vozila raščupana u travi je sedela, plakala i vrištala ćerka. Kristijan nije želeo da se odvoji od sestre, već se, kako su mi ispričali, grčevito držao za nju, ali su ga nasilno odvukli. Tako je bilo i sa Darom, koju su bukvalno povukli i bacili na zemlju jer nije htela da se odvoji od brata.

Kako nam objašnjava, ona je najpre pritrčala ćerki pokušavši da je smiri, dok je sin u čučećem položaju bio pored njihovog vozila držeći se rukama za glavu i zapomagao: „Mama, vodi me odavde.“

– Nisam znala na koju stranu da se okrenem, dok je Dara već kolabirala. Pošto se ćerka od traume onesvestila, krenula sam da je hladim i zatražila od policajca vodu da je polijem. Jedan od njih, koji je govorio srpski, rekao mi je da poznaje moju decu jer svakoga dana tu voze kvad. Međutim, kada sam ga pitala zašto su sina tukli, a nju vukli, rekao mi je da je ona branila brata – objašnjava Radosavljevićeva i kaže da je na pitanje zašto su to radili, dobila odgovor da su nosili kacige i da nisu znali da su to deca.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.