Maskirani upali u kuću, napali vlasnika i ukrali 5.000 maraka: Rasvetljeno razbojništvo u Derventi

Dvije osobe uhapšene su na području Dervente zbog sumnje da su počinili razbojništvo u tom gradu i ukrali veću količinu novca.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je Alen Nukić iz Dervente, kojem je u međuvremenu određen i pritvor.

– Par dana nakon razbojništva policija je rasvijetlila ovaj slučaj i uhapšeni su osumnjičeni. Prvo je uhapšen Nukić; on je saslušan u policiji i Tužilaštvu i određen mu je jednomjesečni pritvor. Radi se o osobi koja je od ranije poznata po krivičnim djelima.

Druga osoba, koja je uhapšena zbog razbojništva, nalazi se na kriminalističkoj obradi u policiji.

– Oni su na glavi imali fantomke i čim su ušli u kuću nasrnuli su na vlasnika i nanijeli mu povrede. Ispreturali su stvari u kući i pronašli oko 5.000 maraka, koje su uzeli i zatim pobjegli. Nakon toga vlasnik je policiji prijavio da je opljačkan i pokrenuta je istraga  – kaže naš sagovornik.

Portparol Policijske uprave Doboj, Dragana Kerkez, kaže da su zbog pomenutog razbojništva 24. februara uhapsili A.N, a juče D.Š. iz Dervente.

Policiji u Derventi 24. februara, oko 16.10, prijavljeno je da su dvije maskirane osobe ušle u porodičnu kuću vlasništva N.S, te na istog fizički nasrnuli, nakon čega su ukrali novac u većem iznosu, a potom se udaljila sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

– Na osnovu naredbe nadležnog suda izvršeni su pretresi dva stambena objekta i tri putnička automobila koja koriste osumnjičeni, prilikom čega su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela – pojasnila je Kerkezova.

Dodaje da rad po navedenom nastavljaju policijski službenici Policijske stanice Derventa, zajedno sa Sektorom kriminalističke policije Policijske uprave Doboj.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/SCREENSHOT

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.