MEGA EKSKLUZIVNO: „Novosti“ objavljuju tajni albanski dokument

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova, prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“ podnelo je još 22 krivične prijave protiv Srba. Čime je proširena lista na kojoj se od ranije nalazi 45 naših državljana.

Među njima su pripadnici Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić, Aleksandar Spirić, Dragiša Milović, Milan Radojević, kao i već uhapšeni Milun Milenković Lune. Na meti Prištine su i Vučina Janković, Vladan Radivojević, Danijel Šmigić i Sloodan Miletić iz Zvečana, kao i Stevan Pavićević, Lazar Dejanović, Živojin Sikimić, Dušan Drobac, Nikola Miljković, Bogdan Dimić , Dragoje Kastratović, Stojan Antosijević, Marko Đukić, Tomislav Kostić, Marko Danić i Nebojša Ordić iz Severne Mitrovice.

U pitanju su prijave zbog nereda koji su se dogodili 29. maja 2023. godine kada su specijalni policajci lažne države pucali na naše ljude koji su mirno protestovali i tom prilikom teško ranili Dragišu Galjka, pucajući mu u leđa.

Pripadnici našeg naroda sa KiM terete se, prema interpretaciji tzv. kosovskog tužilaštva, da su aktivno učestvovala u rukovođenju krivičnim grupama koje su nasilno pokušale da spreče uspostavljanje ustavmog poretka tzv. Kosova u četiri opštine na severu i da uspostave ustavni poredak Srbije. 

Navodi se da su 22 Srbina ugrožavala lica pod međunarodnom zaštitom, učestvovali u hiliganizmu i napadima na službena lica.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.