Mijailović: “Partizan je avangarda, a našem gradskom rivalu želim sreću i da izađu iz krize u Evropi“

Preneli smo tokom popodneva, prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović gostovao je danas u emisiji “Kec na jedanaest“ na K1 televiziji, gde je između ostalog otkrio i kada bi Aleksa Avramović mogao da počne sa treninzima tokom oporavka od preloma skočnog zgloba.

Naravno, nije ni ovoga puta moglo bez pitanja o rivalitetu Partizana i Crvene zvezde.

Na konstataciju voditelja kako postoje priče da “Zvezda ima najviše navijača, a da u Beogradu kažu da je Partizan gradski klub“, Mijailović je kratko odgovorio.

“Ja se ne bih mešao šta jeste naš gradski rival, ali Partizan je zaista avangarda u košarci“.

Odnosi među rivalima? Mogu li da budu dobri?

“Partizan je trenutno u Evroligi četvrti, Zvezda je četrnaesta, u (AdmiralBet) ABA ligi Zvezda je prva, mi smo treći. Što se tiče našeg gradskog rivala, zaista im želim sreću i zaista im želim da izađu iz krize u Evropi. Ja nisam neko ko zna da mrzi. Kada sam ušao u košarku, nisam ni ja mogao da nađem svoju poziciju, nisam bio na tom nivou poznavanja košarke, a posle sedam godina sam naučio košarku i znam je možda bolje od fudbala koji sam igrao.

Za ljubav je potrebno dvoje. Za partnerstvo, za dobre odnose, prijateljske odnose, potrebno je razumevanje dve strane. Ali, sa ovom strukturom koja sada upravlja našim gradskim rivalom, mislim da ne postoji šansa. Mislim da je previše mržnje sa druge strane. Da vam kažem nešto, ja time što osporavam vas, ne podižem sebe. Sopstveni kvalitet moram da gradim na ličnom kvalitetu da bih bio bolji od vas. Sa druge strane je sve suprotno. Ali, ne mogu da pričam više o njima. Imamo toliko posla, a dolaze nam praznici…“, izjavio je Mijailović.

sportske.net

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.