MINISTAR INFORMISANJA I TELEKOMUNIKACIJA IZJAVIO: U toku priprema sistema e-agrar!

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović rekao je da je u toku priprema sistema e-agrar, uz pomoć kojeg će građani koji imaju nalog na portalu elektronske uprave moći da koriste i usluge e-agrara.

FOTO: MINISTARSTVO INFORMISANJA I TELEKOMUNIKACIJA

Ministar je u izjavi rekao da građani koji imaju nalog na portalu elektronske uprave mogu da koriste različite elektronske usluge na mnogim drugim portalima.

– Od Nove godine se primenjuje sistem elektronskih faktura tako da je razmena faktura između pravnih lica, pravnih lica i države u potpunosti elektronska – rekao je Jovanović.

Na pitanje povodom uvođenja brzog interneta u ruralnim područjima, Jovanović je rekao da je to jedan od najbitnijih projekata Ministarstva informisanja i Vlade, s obzirom na to da je cilj da do 2025. godine svako selo ima pristup brzom internetu i dodao da na portalu Ministarstva građani mogu da dobiju informacije kojom dinamikom se sprovodi projekat i koji je plan.

– Selo Zagorica kod Topole dobilo je svoje prve korisnike – potvrdio je ministar.

Kada je reč o projektu „Povezane škole“, ministar je rekao da je u ovom trenutku oko 1600 osnovnih i srednjih škola povezano na brzi internet, kao i da je plan da, do leta, 1800 škola bude prikačeno na brzi internet.

– Ovo znači da će više od 700 hiljada nastavnika i đaka imati pristup internetu i to je veoma bitno za održavanje nastave, za modernizaciju i digitalizaciju – rekao je Jovanović.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.