MISTERIJA SMRTI MLADE NOVOSAĐANKE: Iva pričala sa momcima, pa nestala bez traga – Kako je moguće da niko ništa nije video?

TELO Novosađanke Ive Balog (27) nađeno je, posle gotovo dvodnevne potrage, pored obale u Dunavu na području Starih Banovaca, juče oko 13.15 časova, što je potvrdio Atila Balog, otac nesrećne devojke.

Ipak, ostaje nejasno šta se Ivi dogodilo. Kako je nestala pred stotinama ljudi na žurki, na plaži u Novom Sadu, a završila u Dunavu oko 60 kilometara dalje, a da niko ništa nije primetio.

Podsetimo, Iva Balog je nestala u noći između petka i subote, oko 4 sata iza ponoći, na novosadskoj plaži Oficirac, a nađena je u nedelju oko 13 sati u Dunavu, oko 60 kilometara dalje nizvodno, ka Beogradu.

– Jeste, Iva je. Nažalost – rekao je kratko u telefonskom razgovoru neutešni Ivin otac.

Atila Balog je potom pozvan da identifikuje ćerku u Staroj Pazovi, gde je telo nesrećne devojke prebačeno po nalogu Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Još nije obelodanjeno pod kojim okolnostima i ko je našao telo Ive Balog. Kako se saznaje, poslato je na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Sedela u plićaku, pričala sa momcima i nestala bez traga

Iva je poslednji put viđena na plaži Oficirac u Petrovaradinu, u noći između petka i subote oko 4 sata posle ponoći, gde je bila na žurki. Navodno je otišla da se okupa u Dunavu sa drugaricom.

Njena sestra Martina izjavila je da je to bila prva informacija koju su dobili o nestaloj Ivi. Potom je dobila informaciju da ju je drugarica ostavila na trenutak i od tada se Ivi gubio trag.

– Navodno su je videla četiri momka kako pliva i kako je izašla iz vode. Razgovarali su sa njom i ona se uputila ka muzici, odnosno ka mestu gde se održavala žurka. Opisali su je do tančina – ispričala je Ivina sestra.

Poslednji razgovor sa strancem?

U medijima i po društvenim mrežama, što je i porodica potvrdila, pojavila se informacija kako je Iva poslednji put viđena u razgovoru sa jednim mladićem, strancem.

– Dobili smo informaciju da ju je video taj mladić koji je stranac, verovatno Amerikanac, te smo i njega tražili kako bismo dobili neku informaciju, ali bez uspeha – rekla je Martina.

Porodica je apelovala na pomenutog muškarca da se javi kako bi se možda razjasnili detalji Ivinog nestanka. Ako je ova informacija tačna, on bi možda mogao da zna gde se Iva uputila pre nego što je završila u Dunavu.

– Potpuno smo bili sluđeni, zato smo i molili sve ljude koji su bili na žurki da nam se jave kako bismo dobili bilo kakvu informaciju – ispričala je tada Martina.

Kako niko ništa nije video?

Ivina porodica tokom potrage nije isključivala mogućnost da se ona udavila, ali im je bilo čudno da to niko nije video.

– Koliko smo čuli, na toj žurki je bilo nekoliko stotina ljudi. Prosto nam je neverovatno da baš niko nije video da se neko davi. Nije mogla tek tako da nestane. Sigurno bi neko nešto čuo – rekla nam je tada Ivina sestra.

Njenu nadu i nadu porodice, prijatelja i sugrađana ugasio je poziv iz Policijske uprave Sremska Mitrovica koji su ih juče po podne obavestili da su našli telo u Dunavu i pozvali ih da identifikuju Ivu.

Ipak, pitanje okolnosti smrti Ive Balog ostaje misterija. Kako je tek tako nestala naočigled nekoliko stotina ljudi?

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.